UUSIMMAT

Humble Bundle pelasti Rochard-tiimin ja toi jatko-osan

21.09.2012 16:00 | Miikka Lehtonen

Suomalainen Rochard on hyvä peli, vaikka moni ei sitä tiedäkään. Talousvaikeuksissa kutistuvan tiimin kehittämä peli sai osakseen kehuja pitkin maailmaa, mutta myyntiluvut eivät nousseet odotetulle tasolle. Pitkään koko tiimin tulevaisuus näytti jo synkältä, mutta sitten tuli Humble Indie Bundle.

Suomalaistiimin kehittämän Rochardin piti alunperin olla suuren fanfaarin ja tuen vauhdittamana julkaistu PS3-yksinoikeus, mutta vaikka peli sai hyvän arvosteluvastaanoton ja paljon suosituksia, toisin kävi. PlayStation Network kun hakkeroitiin juuri kun Rochardin oli määrä ilmestyä. Ja kun se lopulta ilmestyi, tukea ja näkyvyyttä ei enää löytynyt ja myynnit olivat mitä olivat. Tiimi porttasi pelinsä Windowsille, mutta sieltäkään ei paljon apua löytynyt. Peli kun julkaistiin samaan aikaan vuoden 2011 suurten hittien kanssa ja näin jäi todella ikävään välikäteen.

Rochard-tiimi kertoo tuoreessa blogipostauksessaan, että nämä vaikeudet torpedoivat suunnitteluvaiheessa olleen jatko-osan ja näyttivät tappavan jo koko tiiminkin, mutta aivan viime hetkellä löytyi yllättävä auttaja: Humble Indie Bundle. Toki samoihin aikoihin allekirjoitettu diili kaupoissa myytävästä versiosta varmasti auttoi myös, mutta kirjoitushetkellä 1,2 miljoonaa taalaa lähestyvän Humble Indie Bundle -potin Rochard-siivusta löytyi todennäköisesti myös enemmän kuin vähän apua.

Ja niinpä aurinko paistaa taas Rochardia kohti. Tiimi kertoo, että suunnitelmissa on paitsi DLC:tä, myös vihdoin se paljon puhuttu ja suunniteltu jatko-osa. Jos Rochard on vielä tuntematon peli, kannattaa tutustua. Kotimainen fysiikkapohjainen tasohyppely on erittäin letkeää pelattavaa ja toimii vähän kevyemmälläkin koneella. Ja nyt sen saa monen muun hyvän pelin kera Humble Indie Bundlesta pikkurahalla.

Lähde: Recoil Games

Lisää aiheesta

Uusi Humble Bundle sisältää muun muassa suomipelin ja Torchlightin

Lue myös

FTL: Faster Than Light (Mac, PC)

Total War Rome II -ensikosketus – kohti neljättä puunilaissotaa

Obsidian: pelijulkaisijat yrittävät väärinkäyttää Kickstarteria

Onko Japani sittenkään pornorottien ja pervojen luvattu maa?