Uusimmat

Hupsista! Ford-kauppias varasti indiepelin grafiikat

28.06.2016 13:00 Juho Anttila

Tekijänoikeudet? Mitä ne ovat? Eikö mitä tahansa verkosta löytyvää saakaan käyttää sellaisenaan? Tällaisia ajatuksia lienee kulkenut massachusettsilaisen Ford-kauppiaan päässä tämän laatiessa asiakkaille lähetettävää, Ford Freedom -myyntitapahtumaa mainostavaa sähköpostiviestiä. Tai ollaan nyt rehellisiä: en usko, että myyjän mielessä on liikkunut yhtään mitään.

Annetaan kuvan puhua puolestaan:

Ford_stolen

Vähemmänkin tarkkaavainenkin huomaa, että mainoksen kuvamateriaali on lainattu, tai tarkemmin sanottuna varastettu suoraan kehutun Firewatch-pelin promomateriaaleista. Game Informer yritti kysellä asiasta suoraan jälleenmyyjältä, mutta sai vastaukseksi luurin korvaan.

Fordin markkinointiosastolta puolestaan kommentoitiin, että mainoksen laatija on todennäköisesti napannut kuvan internetin kuvapankista, jossa sitä on tarjottu ilmaiseksi. Firewatch-kehittäjä Campo Santo kommentoi tähän, ettei tämä ole mahdollista, sillä mainoksessa käytetään kuvamateriaalia, jota ei löydy mistään muualta kuin Campo Santon omalta sivustolta.

Jo pelkkä kuvan varastaminen on noloa itsessään, mutta jos emofirma yrittää selittää selvän varkauden pois valehtelemalla, saattaa pieni PR-moka paisua vielä astetta ikävämmäksi.

Lähde: GameInformer

Lisätietoja: www.camposanto.com

Lisää aiheesta

Mikä on Firewatch? Ehkä tämä video selittää!