Uusimmat

Hyvä, kevyt sotapeli itärintamalta: Germany At War

08.11.2013 10:00 Jukka O. Kauppinen

Leevi Rantala kokeili miten panzerit vyöryvät kesäisillä pelloilla. Hyvin! Entäs mutalammikossa? Ohops! Ei niinkään hyvin! Kuinkas nyt suu pannaan, kun Moskovaan pitäisi päästä iltapäivävodkalle?

Saksalaisten hyökkäyksen tehokkain ase olivat panssarivaunut ja tämä on huomioitu myös pelissä. Panzerit ovat nopeita ja tappavia, joten niillä on mukava niittää maahan Neuvostoliiton jalkaväkeä. Yli-innokkuus kuitenkin kostautuu, sillä tuhoutuneen panssariyksikön korvaaminen on kallista. Lisäksi ne kuluttavat liikkuessaan polttoainetta, minkä vuoksi ne joutuvat pitämään ajoittaisia tankkaustaukoja. jalkaväki ei sen sijaan vaadi liikkumiseen mitään, vaan marssii tasaista tahtia omaa hidasta vauhtiaan, ellei niitä motorisoi kuormureilla tai telavaunuilla. Perusjantterit ovat ominaisuuksiltaan panssarijoukkoja heikompia, mutta toisaalta heidän korvaamisensa on myös halvempaa.

Yksiköt saavat taisteluista kokemusta, jonka avulla voi ostaa toimintaa tehostavia erikoisjoukkoja. Panssarijoukot voi esimerkiksi varustaa liekinheittimillä, jotka tekevät bunkkerien valtaamisesta huomattavasti helpompaa. Pommituslaivueeseen voi liittää syöksypommittajien laivueen, jolloin niillä on helpompi posautella tankkeja. Kevyt yksikkökehitys on mukava lisä ja sen avulla omista perusjoukoista voi tehdä monipuolisia tappokoneita.

Huolto on kuvattu pelissä abstrakteilla pisteillä, joilla voi ostaa täydennysjoukkoja, ammuksia ja bensiiniä. Pisteitä ropisee pelin aikana epäsäännöllisin väliajoin ja kampanjoissa niitä saa jokaisen skenaarion alussa. Itse otin heti kättelyssä käyttöön yksityiskohtaiset huoltosäännöt, koska pidän sotapeleissä logistisista haasteista. Ne erosivat normaaleista ainoastaan siten, että yksikköni eivät voineet liikkua samalla vuorolla kun ne saivat ammuksia tai täydennyksiä. Mistään kovin monimutkaisesta järjestelmästä ei siis ole kyse, mutta ei Panzer Corpsin hengenheimolainen lopulta sellaista kaipaakaan. Moisten asioiden kanssa voi painia sitten monimutkaisemmissa peleissä.

Lue koko arvostelu: Germany At War: Operation Barbarossa 1941 (PC)

Lisää aiheesta

Armada 2526 + Supernova DLC (PC)

Command Ops: Highway to the Reich (PC)

Europa Universalis IV (Mac, PC)

Panzer Corps: Allied Corps (PC)