Uusimmat

Ihan kakka remasterointi: ei saatu taaskaan kunnon Jagged Alliancea

25.11.2014 21:30 Jukka O. Kauppinen

Miikka Lehtonen on yleensä oikein tyytyväinen ja hymyilevä partanaama, mutta ei Jagged Alliancea pelatessaan. Tai olisihan hän, jos kyseessä olisi edes oikea Jagged Alliance. Mutta kun se oli Flashback.

Jagged Alliance 2 on PC-pelaamisen todellisia legendoja. 16 vuotta sitten julkaistu isometrinen taktiikkapeli ei ole vieläkään kohdannut oikein voittajaansa, mikäon niinkin vanhalta peliltäaikamoinen saavutus.

Tuorein yrittäjäon Kickstarterissa rahansa kerännyt Jagged Alliance Flashback, jonka kehitystiimi puhui prikulleen oikeita asioita kehitysprosessin aikana. Nyt puheet eivät enääauta, vaan on aika arvioida lopputulos.

Muun muassa vaisusta Space Hulk -tietsikkaversiostaan tunnettu Full Control on tiimi Jagged Alliance Flashbackin takana. Kickstarter-keräyksen ja pelin kehityksen aikana porukka puheli juuri oikeita asioita saadakseen pelaajien kukkaroiden nyörit heltymään. Alkuperäiset palkkasoturit, Jagged Alliance 2:sta tuttu meininki ja vertailu pelilegendaan saivat projektin kuulostamaan hyvältä. Ehkäliiankin.

Kuten niin usein muulloinkin, tässäkin tapauksessa olisi kannattanut olla skeptikko, sillälopputulos on aikamoista tuubaa.

Lue koko arvostelu: Jagged Alliance Flashback (Linux, Mac, PC)

Lisää aiheesta

Jagged Alliance: Back in Action (PC) 

Pyssymachoilu ja palkkasoturifantasivat muovasivat Jagged Alliance 2:ta 

Vaikka jonnet eivät muista niin Jagged Alliancen palkkasoturit sotivat sorrettujen puolella