IL-2 Cliffs of Dover on ”valmis” – ei saatu messiaspeliä

30.10.2012 21:00 | Jukka O. Kauppinen

IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover -simusta odoteltiin kovasti uutta messiasta lentosimulaattorien taivaalle. Vanhaa kunnon IL-2:ta oli lennetty jo liki kymmenen vuotta, ja kovasti mielittiin jotain uutta. Etenkin, kun siihen uuteen luvattiin upeat uudet lentomallit, fysiikkaa ja muuta hienoa. Lupaukset pitivätkin osittain paikkansa. Teknisesti viime vuonna julkaistu Cliffs of Dover oli upeinta toisen maailmansodan lentosimuilua, mitä olimme ja olemme koskaan nähneet. Siitä vain puuttui peli.

Harmi kyllä peliä CoDiin ei ole saatu vieläkään. Eikä tulla saamaan. Simu on näet valmis. Finito. Game over man, game over.

Tämän paremman CoDin viimeinen päivitys julkaistiin äskettäin Steamin, eikä enempää ole enää luvassa. Ei ennen jatko-osaa, jos sellaista koskaan tulee, ja tuskinpa sen jälkeenkään.

Peliä on toki pätsitty kovasti julkaisun jälkeen. Lentoagenttimme Jäärän mukaan ”patchit ovat keskittyneet fps:ään ja stabiiliuteen. Näyttäisi, että siltä osin on nyt lopulta onnistuttu. Radioliikenteestä on karsittu toimimattomat komennot. Ensituntumalta AI:llekin on tehty minimikorjauksia, ainakaan umpihulluja pommikoneiden barrel rolleja ja omien jatkuvia maahansyöksyjä en ole enää nähnyt.”

”Sisältöä ei ole tullut lisää eikä kuulemma tule. Ellei sisällöksi laske patchin mukana tullutta Su-26-konetta, laser-, antimatter- ja railgun-aseita. Olennaisia taistelussa Britanniasta, tottakai.”

Pelin kehitysprojektia vetänyt Luthier on pyytänyt pelaajayhteisöltä anteeksi ja valitellut, että he eivät vain saaneet aikaiseksi tarpeeksi hyvää peliä tarpeeksi ajoissa. ”Nyt on pakko alkaa katsomaan kohti tulevaisuutta.”

”The situation sucks. I see no reason to sugarcoat it with bull. I don’t want to go make empty promises or try to prove that black is white. We released a faulty game. We did more than even seemed possible to fix its faults and add improvements, but in the end it was not enough. There has to come a point where we begin to focus on the future, and Cliffs of Dover just becomes something we can all learn from.

I am sincerely very sorry we didn’t do enough to keep you guys happy. Everyone in the team feels exactly the same way. ”

IL-2 Sturmovik: Cliffs of Doverista ei näinollen tullut sitä messiassimulaattoria, mitä odotimme. Mutta voimme toisaalta lohduttautua sillä, että peli irtoaa tänään Steamistä kympillä ja esimerkiksi Desastersoftin käsintehdyt kampanjat tuovat peliin runsain mitoin laadukasta lisäsisältöä. Eikä siitä pääse mihinkään, että teknisesti ja simulaattorimallinnuksellisesti CoD on upea simulaattori, aivan käsittämättömän upea. Sitä myös pelataan ainakin jonkin verran netissä, joten ei tällä hintaa pieleenkään mene.

Lisätietoja: IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover

Lisää aiheesta

IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover (PC)

IL-2 Cliffs of Dover saa massiivisen päivityksen

IL-2 Sturmovik: 1946 (PC)

Lue myös

A Game of Dwarves – maanalaiset kääpiöbileet

Domen arvosteluviikko 43/2012: Bad Piggies, Cypher, Hotline Miami, XCOM, A Game of Dwarves, Defiance, Medal of Honor Warfighter

Meni Wasteland 2 syteen tai saveen, Brian Fargo tykkää Kickstarterista

Vakoileeko Rovio vai ei? Näin tietojasi käytetään

Keskustelu

Ostin pelin ilmestyessään vaikka tiesin ongelmista koska halusin tukea luthierin & etc. säätämistä ja myös varjella lentosimu genreä.
Eipä kyllä ole tullu doveria hetkeen käynnisteltyä mutta kovin on sääli jos jää viimeiseksi lentosimuksi ko. enginellä sillä itse engine näytti mitä lupaavimmalta ja on varmaan ankaran patchaamisen jäljiltä viellä kiillotellummassa kunnossa.
Hieman sääli että nyky simulaattorit tuntuu maastojensa puolesta vanhuneilta doveria lukuunottamatta, ymmärrän kyllä että kuolettavan tarkka simulointi etc. on prioriteetti numero 1 mutta eipä haittaisi jos voisi katsella nättejä maisemia viiletellessään falconilla tai a-10c:llä

Kyllähän tämä melko vaisuksi vetää. En olisi mitenkään voinut kuvitella vuonna 2001, että Sturmovik olisi vielä 2012 toisen maailmansodan lentosimulaattoreiden standardi, eikä korvaajasta olisi mitään tietoa.

Jep. Noinhan se menee…Itse latasin tämä Steamin kautta ja komeaa on. Mutta paljon olisi pitänyt vielä tehdä jotta tästä ihan 50€ pelinä olis viitsinyt maksaa. Mielestäni ne jotka ovat tämä DVD hyllypelinä ostaneet on oikeus puhua kusetuksesta…Itsellä teki kovasti mieli ostaa tämä jo silloin kun se julkaistiin mutta onneksi maltoin mieleni. Nyt maksoi tosiaan 10€ ja siinä on oikea hinta teknisestä demosta…

Muropaketin uusimmat