UUSIMMAT

Infinity Ward: Activision teki meistä poliisivaltion

12.07.2010 13:00 Miikka Lehtonen

Infinity Wardin ja Activisionin välinen vääntö sen kuin jatkuu. Pari viikkoa ehtikin olla jo hiljaista, mutta oikeuden istunnon lähestyessä padot murtuvat ja pahaa oloa puretaan urakalla. Nyt Infinity Ward -veteraanit väittävät, että Activision teki heidän studiostaan vertauskuvallisen poliisivaltion.

38 entisen Infinity Ward -työntekijän jättimäinen haaste Activisionia vastaan syyttää firmaa sopimusrikkomuksesta ja penää näiltä korvausten ohella miljoonien edestä myöhästyneitä saatavia. Amerikkalainen 1UP uutisoi, että haastetta on hieman päivitetty ja nyt se väittää myös, että Activisionin toimet tekivät Infinity Wardista vihamielisen työpaikan, joka oli kuin vertauskuvallinen poliisivaltio.

Haasteessa käsitellään muun muassa Infinity Ward -perustajien potkupäivää, jolloin Activision tiettävästi pisti studion uloskäynneille vartioon turvamiehiä ja pakotti Infinity Wardin työntekijöitä salaisiin kuulusteluihin, joissa heiltä yritettiin uhkailulla ja valheilla kiristää raskauttavia tietoja heidän työtovereistaan.

Ikään kuin tämä ei riittäisi, haasteessa väitetään myös, että vaikka Activision maksoi aikanaan tiimin työntekijöille kauhean PR-sirkuksen saattelemana bonuksia, firma jätti yli 54 miljoonan edestä velkojaan hoitamatta. Tarkoituksena oli, että nämä 54 miljoonaa olisi maksettu tiimille vain, jos nämä olisivat tehneet Activisionille Modern Warfare 3:n.

Hienona yksityiskohtana haaste kertoo vielä, että Bobby Kotick oli itse luvannut maksaa bonusrahat maaliskuussa. Kun rahoja ei kuulunut, Infinity Wardin työntekijät yrittivät kysellä rahojaan — ja muistetaan nyt, että saatavia oli 54 MILJOONAA TAALAA — Kotickin ykköskätyri Thomas Tippliltä, tämä sanoi, että rahoja ei ole tulossa ja ohjeisti, että ”get over it”.

Ja niin edelleen. Jos väitteistä puoletkaan on totta, oikeusjutusta tulee erittäin mielenkiintoinen. Ai niin — ensimmäinen istunto on muuten jo elokuun viidentenä päivänä, joten ilotulitus alkaa kohta.

Lähde: 1UP

Lisää aiheesta

Activisionin gorillat riehuvat Infinity Wardilla: irtisanomisia, uhkailua ja draamaa

Infinity Wardin syöksykierry jatkuu ja jyrkkenee

Activision pisti Infinity Ward -pomojen bonukset kiertoon

Ja nyt näinpäin: Infinity Wardin potkitut pomot haastoivat Activisionin oikeuteen

Modern Warfaren luojat loikkasivat EA:n leipiin ja perustivat uuden studion

Keitäs Infinity Wardilla onkaan jäljellä? Ei paljon ketään, kuten video osoittaa

Lue myös

Star Wars: The Old Republicin beta alkoi

Cataclysm-matkapäiväkirja – osa 6: Himmel! Sukeltakaa!

Arvostelu: Crackdown 2 (Xbox 360)

Arvostelu: Small World