Uusimmat

Jeff Gerstmann puhuu vihdoin Kane & Lynch -potkuistaan

16.03.2012 10:45 Miikka Lehtonen

Muistatko vielä vuoden 2007? Itse en vuodesta enää kamalasti muista, mutta loppuvuotta en heti unohda. Tuolloin kuin Gamespot-pelisaitin johto perseili itsensä suohon irtisanomalla saitin pitkäaikaisen toimittajan, Jeff Gerstmannin. Kohu riehui viikkoja ja mieheltä kysellään vieläkin, mitä tapahtui. Ja nyt on aika kertoa vastaus.

Gamespotilla vuosia raatanut ja lopulta saitin toimituspäälliköksi noussut Gerstmann irtisanottiin joulukuussa 2007 yllättäen ja dramaattisesti. Nettiin vuosi nopeasti tieto siitä, että taustalla oli Gerstmannin Kane & Lynch -pelille antama kutosen arvosana, jonka seurauksena saitille runsaasti mainosrahoja investoinut Eidos uhkasi vetää kaikki rahansa pois, ellei Gerstmann saisi kenkää. Ja niin hän sai. Ja sitten perässä lähtivät kaikki hänen ystävänsä, jotka nyt sattuivat muodostamaan koko saitin toimituksen ytimen. Keväällä 2008 Gerstmann kumppaneineen avasi Giant Bomb -pelisaitin ja loppu on historiaa. Mutta emme ikinä saaneet kuulla, mitä oikeasti tapahtui. Ennen kuin nyt.

Eilen nimittäin tapahtui todella kummia. Giant Bombia ja monia muita Whiskey Median saitteja pyörittänyt taho sai valmiiksi viime vuoden lopusta asti käynnissä olleet kaupat, joiden seurauksena esimerkiksi teknologiasaitti Tested ryhtyy tekemään yhteistyötä Mythbustersista tuttujen Adam Savagen ja Jamie Hynemanin kanssa. Hullua! Giant Bombin omistus taas siirtyy CBS:lle, joka omistaa myös Gamespotin. Saitin toimitus vakuuttaa allekirjoittaneensa sopimukset joiden mukaan saitti jatkaa toimituksellisesti itsenäisenä ja riippumattomana, mutta aiempaa suuremmalla budjetilla. Katsojan perspektiivistä kuulemma ainoa muutos tulee olemaan perseilyn suurempi määrä. Kuulostaa hyvältä!

CBS-kauppojen sivuvaikutuksena Gerstmann ja Gamespotin nykyinen manageritiimi päättivät, että oli aika niin sanotusti haudata kirves ja puhua menneisyyden haamut takaisin hautaansa. Niinpä Gerstmann ja Gamespotin päätoimittaja John Davison istahtivat eilen kameroiden eteen puhumaan menneistä. Lyhyt versio on, että vuonna 2007 kuulimme pääpiirteittäin faktat, mutta yksinkertaistettuna.

Gerstmannin mukaan potkujen syynä olivat suuret erimielisyydet saitin manageriosaston kanssa, joka oli liittynyt mukaan vain kuukausia aiemmin eikä ymmärtänyt toimituksellisen saitin pyörittämisestä hevon paskan vertaa. Ja niin yhteenottoja tuli jatkuvasti, kun managerit ylireagoivat pelikustantajien valitussoittoihin ja kuvittelivat taivaan olevan romahtamassa niskaan. Tunnelma kiristyi Kane & Lynch -arvosteluun saakka ja sitten laukesi potkujen myötä. Ja niin Kane & Lynch -arvostelu oli todella se potkujen syy, mutta ei ainoa syy, vaan samanlaisten tapahtumien sarjan viimeisin etappi.

Kenties ironian huipentuma on se, että tuolloin saitilla päteneet pukumiehet ovat itsekin saaneet sittemmin potkut (todennäköisesti pariinkin kertaan) ja kauppojen yhteydessä Gerstmannin toimialueeseen kuuluu Giant Bombin pyörittämisen ohella koko Gamespot-perheen toimituksellisten periaatteiden säätely ja linjaus. Miehillä on paljon muutakin asiaa sekä potkujen että saittien tulevaisuuden osalta, joten kuten sanonta kuuluu: katso video.

Lähde: Gamespot

Lisää aiheesta

Mainostaja jyrähti – liian huono arvosana maksoi pelitoimittajan työpaikan

Selittelyn makua? ”Mainostajilla ei vaikutusta Gerstmannin potkuihin”

GameSpot uppoaa Kane & Lynch -draaman myötä

Lue myös

Grand Slam Tennis 2 (PS3, Xbox 360)

Rift – vuotta myöhemmin

Rovio lähetti pikkupojalle huikean Angry Birds -lahjan

Witcher 2 Enhanced Edition – CD Projekt hellii roolipelaajia