Kehutun 80 Days -pelin kehittäjät työstävät avoimen maailman seikkailupeliä

04.03.2017 16:00 Muropaketin toimitus

Indiestudio Inkle on julkistanut uuden pelin nimeltä Heaven’s Vault. Avoimen pelimaailman sisältävä seikkailu on studion tähän mennessä suurin projekti.

Alunperin vuonna 2014 ilmestyneen 80 Daysin PC-versio pääsi listalle parhaista viime vuonna arvostelemistamme peleistä. Nyt maailman kiertämiseen keskittyvän strategiaseikkailun kehittänyt Inkle on julkistanut uuden projektin, josta on tulossa studion tähän mennessä suurin peli.

Asiasta uutisoivan VG24/7:n mukaan uusi peli kantaa nimeä Heaven’s Vault. Inklen blogissa pelin kuvaillaan olevan yhtäältä ”hahmovetoinen graafinen romaani” ja toisaalta ”avoimen maailman seikkailupeli”.

Heaven’s Vaultin pääosassa on arkeologi Aliya Elasra, joka tutkii outoa Nebula-nimistä kotimaailmaansa. Apunaan hänellä on robottiassistentti Six, jonka kanssa Elasra yrittää selvittää maailman salaperäistä menneisyyttä.

Heaven’s Vaultin prototyyppi on Inklen mukaan valmis, ja peliä kehitetään Unity-pelimoottorilla useille alustoille. Studio tulee ensimmäistä kertaa julkaisemaan pelinsä myös konsoleille, tosin tarkempia alustoja ei vielä ole paljastettu.

Heaven’s Vaultiin on kehittäjien mukaan ammennettu vaikutteita muun muassa Stargatesta (1997-2007), Raymond Chandlerin romaaneista, Möebiuksen ja Hergén sarjakuvista, sekä peleistä, kuten The Witness (2016) ja Shadow of the Colossus (2005). Alta näet ensimmäiset pelistä julkaistut kuvat.

indiepeli
Kaikki jutut aiheesta