Uusimmat

Kenttäeditorit, pelit ja time to dick: Mario ja kumppanit mätkivät jättipeniksen päällä

22.12.2014 22:00 Jukka O. Kauppinen

Pelialalla tunnetaan termi ”time to dick”, joka tarkoittaa sitä aikaa, mikä menee kenttä- tai grafiikkaeditorilla varustetun pelin julkaisusta siihen, kun ensimmäinen käyttäjä on julkaissut peniskentän, elinkuvia tai tehnyt jotain muita k*rp*mäisiä grafiikoita muille jaettavaksi. Tavallaan kyse on humoristisestakin kilpajuoksusta ja siitä, kuka onnistuu livauttamaan jakoon kelpo genitaalit valvovien elinten huomaamatta.

Sattuneesta syystä käyttäjien kenttiä ja grafiikoita valvotaankin joissakin peleissä tarkemmin kuin muissa, ja esimerkiksi Nintendon Super Smash Bros. –pelissä omia kenttiä ei voi jakaa lainkaan muille pelattavaksi. Paitsi kuvina toki voi. Ja nämä kuvat kertovatkin omaa kieltään siitä, miksi Nintendo estää kenttien vapaan nettilevityksen lapsille sopivaksi pegitetyssä mätkinnässään.

 
Lisää aiheesta

Super Smash Bros. for Wii U (WiiU)

Omia taistelukenttiä tehdään Gamepadin kosketusnäyttöä hiplaillen. Nopealla testauksella homma toimi sujuvasti, vaikka ominaisuuksia ei hirveästi olekaan. Ainakaan vielä omia piirtelyitä ei saa jaettua. Syyksi veikkaan jormien vallankaappauksen pelon, jota Nintendo ei varmasti halua kontolleen edesmenneen Japanin 3DS-pedofiilijutun jälkeen. Toivottavasti jako-ominaisuus saadaan myöhemmin, koska netti on pullollaan hienoja kuvia pelaajien tekemistä areenoista.