Kinectin PC-version valmistus lopetettiin

05.04.2015 12:00 | Juho Anttila

Microsoftin Kinect-liiketunnistuskameran taival konsolipuolella ei ole ollut aivan pelkkää voittokulkua. Erityisesti laitteen Xbox One -version kysyntä ja pelitarjonta on jäänyt ohkaiseksi. Kinecti v2:sta on ollut saatavilla myös PC-versio, vaan eipä ole enää, sillä Microsoft on lopettanut laitteen valmistuksen.

Syy ei kuitenkaan ole siinä, etteikö Kinectille olisi ollut kysyntää. Tilan on päinvastainen, sillä Kinect v2:n kysyntä kehittäjäyhteisön puolella on ollut sen verran kovaa, ettei Microsoft ole kyennyt toimittamaan laitteita tarpeeksi. Niinpä firma on päättänyt tarjota jatkossa kahden erillisen Kinect-version sijaan samaa laitetta sekä konsoli- että PC -alustoille.

Xbox Onen Kinect ei toki toimi PC:llä sellaisenaan, mutta tähän tarpeeseen Microsoft tarjoaa uuden Kinect Adapter -lisälaitteen. Adapterin avulla Kinect v2 -kamera toimii Windows 8.0 – ja Windows 8.1 -käyttöjärjestelmillä sekä tietokoneella että tableteilla. Kinect for Windows v2 -kameran omistajienkaan ei tarvitse masentua, sillä vaikka laitteen valmistus onkin lopetettu, Microsoft tukee yhä myös Kinectin Windows-mallia.

Lähde: Eurogamer

Lisää aiheesta

Kinectin poistaminen tuplasi Xbox Onen myynnit

Väite: Kinectitön Xbox lisää Kinectin myyntiä

Mikä meni mönkään Kinectin kanssa?