Uusimmat

Kingdoms of Amaluria huutokaupattiin – ei kelvannut kenellekään

17.12.2013 10:00 Juho Anttila

Maailmassa ei ole koskaan liikaa hyviä tietokoneroolipelejä. Siitä, kuuluuko Kingdom’s of Amalur tähän kastiin voidaan olla montaa mieltä, mutta ainakin pelissä riitti potentiaalia, jonka jatko-osa olisi voinut lunastaa. Valitettavasti tekijästudio kyykkäsi taloussotkujen vuoksi eivätkä pelin oikeudet tunnu kelpaavan kenellekään.

Kingdoms of Amalurista vastannut 38 Studios meni nurin jo viime vuonna. Koska tällaisissa asioissa kestää aina hetken jos toisenkin verran, päästiin studion omaisuutta kauppaamaan vasta hiljattain. Myynnissä oli muun muassa oikeudet Kingdoms of Amaluriin, pelin jatko-osaan ja työn alla olleeseen Copernicus-morppiin.

Joko myyntihinta oli liian korkea tai sitten peli ei vain ollut tarpeeksi kiinnostava, sillä yksikään taho ei tarjonnut oikeuksista sellaista summaa, jonka oikeuksien haltijat olisivat voineet hyväksyä. Niinpä kauppoja ei syntynyt, mutta huutokauppaa hoitava Heritage Global Partners jatkaa yhä neuvotteluja kiinnostustaan ilmaisseiden osapuolten kanssa.

Vaikka Kingdoms of Amalur ei kelvannutkaan tällä kertaa kenellekään, ei huutokauppa jäänyt aivan hyödyttömäksi. 38 Studiosin omistaneen Big Huge Gamesin jäämistöstä nimittäin myytiin oikeudet Rise of Nations – ja Rise of Legends -tavaramerkkeihin sekä itse studion nimeen. Saatamme siis kuulla vielä jatkossa Big Huge Gamesista, vaikka studion seuraavalla tulemisella ja edesmenneellä versiolla tuskin on muuta yhteistä kuin nimi.

Lähde: Eurogamer

Lisää aiheesta

Konkannut 38 Studios törsäsi 133 miljoonaa

38 Studios konkurssissa

Huhu: poliittinen peli koitui Amalur-studioiden kohtaloksi?