Kokeilumielessä: videopeliarvosteluja

22.11.2012 13:20 | Jukka O. Kauppinen

Kokeilemme Domessa vähän erilaisten pelijuttujen tekemistä. Nimittäin erimuotoisia videoartikkeleita ja arvosteluja. Ainakin alkuvaiheessa mennään yksinkertaisimman linjan mukaan, eli kokeillaan saitilla julkaistujen peliarvostelujen muokkausta videoarvostelujen muotoon. Ideoiden kipinöidessä linjaa laajennetaan ja videojuttuja kokeillaan kirjoittaa vähän erilaisiksikin.

Videoarvostelun tunnistaa etusivulta kansikuvasta, jossa on oheisenlainen Play-merkki. Arvostelut-sivulla nostokuvissa Play on kuvan oikeassa reunassa huomattavasti suurempana.

Tähän perusvaroitus:

Domen viiden pennin videotuotantoja -sarjassa kokeillaan videomuotoisten juttujen tekemistä eri muodoissa, tiukan kotikutoisesti, nollabudjetilla ja aikaa hukkaamatta. Toiset otot? Viimeisen päälle editointi? Nah. Valitettavasti käytettävissä ei ole myöskäään nättejä tv-naamoja, vaan joudutte tyytymään niihin, jotka toimistolla nyt sattuvat kääntymään ja saadaan höynäytettyä kameran eteen. Videojutuista ei (luojan kiitos, kuulen huokauksen) tule ydinsisältöä, mutta katsotaan jos keksimme joskus hyviäkin ja helposti toteutettavia ideoita. Tai löydämme edustuskelpoisempia juontajia.

Samalla myös harjoitellaan greenscreen-kuvauksia ja -editointia, ja katsellaan miten idearintamalla eri suunnilta kipinöineet ideat ottavat tulta. Ja jo saatuun palautteeseen vastauksia: tyyppi pysyy ruudussa, mutta tyyppi voi vaihtua. Ääniä yritän tuunata selvemmiksi, mutta sopivan kaulusmikin puuttuessa paljoa ei pysty parantamaan.

Toivon mukaan jatkossa kuitenkin aina video videolta paremmin.

 

 

Video: Medal of Honor: Warfighter [videoarvostelu] (PC, PS3, Xbox 360)

Alkuperäinen arvostelu: Medal of Honor: Warfighter (PC, PS3, Xbox 360)

 

Video: Assassin’s Creed III [videoarvostelu] (PC, PS3, Xbox 360)

Alkuperäinen arvostelu: Assassin’s Creed III (PC, PS3, Xbox 360)

Lue myös: Assassin’s Creed III -tuplahaastattelu – aavoilta meriltä tehtäväsuunnittelun saloihin

Lue myös: Assassin’s Creed III – haastattelussa pelin käsikirjoittaja ja historioitsija

 

Aiheesta ja taustoista lisää Pelitoimituksen blogissa.

Muropaketin uusimmat