Uusimmat

Konsolimyynnit rikkoivat ennätyksiä jenkeissä

15.12.2013 18:00 Juho Anttila

Jotkut povaavat pelikonsoleiden ajan olevan ohitse, mutta jos laite- ja pelimyyntejä on uskominen, todellisuus on jotain aivan muuta. Rapakon takaa on juuri saatu tietoja marraskuun konsolimyynneistä. Luvut ovat muhkeammat kuin koskaan aiemmin.

Wii U:n vahvistuminen sekä PlayStation 4:n ja Xbox Onen julkaisu nostivat marraskuun konsolimyynnit huimiin 1,3 miljardin dollarin lukemiin. Muhkeat lukemat tarkoittavat myös sitä, että kaikilla kolmella suurella konsolivalmistajalla oli syytä tyytyväisyyteen.

Sony julistautui jo konsolivoittajaksi lyömällä pöytään koko kolmikon suurimmat myyntiluvut. Microsoft ei suostunut jäämään kakkoseksi, vaan muistutti, että Xbox One julkaistiin jenkeissä viikkoa Sonyn konsolia myöhemmin. Xbox One olikin nopeimmin myynyt konsoli samalla markkina-alueella.

Nintendo puolestaan kehui Wii U -myyntien nousseen kokonaista 340 prosenttia lokakuun lukemiin verrattuna. Wii U:n myyntien piristymisestä saadaan kiittää erityisesti Super Mario 3D World -seikkailua, jonka kylkiäisinä myytiin yli 215 000 uutta konsolia.

Pelimyynneistä puhuttaessa Call of Duty: Ghosts jätti taaksensa Battlefield 4:n ja Assassin’s Creed IV: Black Flagin. Vain vanhoille konsoleille myytävä Grand Theft Auto V joutui sen sijaan nöyrtymään myös Madden NFL 25 -jenkkifutispelille. Wii U:n piristymisestä huolimatta yksikään konsolin yksinoikeuspeleistä ei yltänyt kymmenen myydyimmän pelin joukkoon.

Lähde: The Market for Computer and Video Games

Lisää aiheesta

Xbox One myynyt jo yli 2 miljoonaa kappaletta

Analyytikko: PlayStation 4 voittaa Xbox Onen hinnallaan

Vaviskaa Sony ja Microsoft – Nintendo-pelit määräävät