Uusimmat

Kotimainen Outland Live Marketplacen myydyin peli

13.05.2011 18:00 Tero Lehtiniemi

Suomalaisen pitkän linjan pelitalo Housemarquen minimalistinen, taianomainen tasoloikka Outland on kerännyt kehuja pelimediosisa ympäri maailmaa, muun muassa meiltä. Pelin erinomaisuuden ovat kaikeksi onneksi huomanneet myös kuluttajat, mikäli Marketplacen myyntilistoja on uskominen.

Tieto paljastui Xboxin virallisesta Major Nelson -blöogista, joka listaa viikottain sekä Liven pelatuimmat pelit että myydyimmät Arcade-pelit. Tarkkoja myyntilukuja tarjolla ei kuitenkaan ole, sillä Microsoft itse ei julkaise niitä, eikä niitä myöskään paljastanut Helsingin Sanomien haastattelema Housemarquen toimitusjohtaja Ilari Kuittinen.

Sen verran kuitenkin tiedetään, ettei 800 pisteellä eli noin kymmenellä eurolla kaupattavan Outland menestys vielä ole vaikuttanut tekijöidensä tilipusseihin. Firma on saanut pelistä ennakkomaksun, ja lisätulojen saaminen vaatisi vielä reilusti enemmän myytyjä pelejä.

Digitaalisessa jakelussa pelien menestys ratkaistaan kuitenkin pidemmällä aikavälillä, ja Kuittisen mukaan firman vuosia myynnissä olleita pelejä ostetaan verkosta yhä.

Outlandin saavutus on loistava ja pelin laadun huomioon ottaen todella tervetullutta. Samalla on mielenkiintoista spekuloida sillä, minkälainen tilanne olisi jos PlayStation Network olisi pystyssä? Komeilisiko suomipeli tällöin molempien verkkopalveluiden myyntilistojen kärjessä? Nyt asiasta voi esittää ikävä kyllä vain arvailuja.

Lopuksi vielä todettakoon, että mikäli et ole jo ladannut Outlandia, kannattaa tehdä se saman tien, jottei Outlandin tähdenlento jäisi viikon mittaiseksi. PS3-pelaajat joutuvat ikävä kyllä odottamaan odottamaan vuoroaan siihen asti, että Sonyn tietoturvaosasto saa jauhettua riittävän määrän HubbaBubbaa.

Lähde: Helsingin Sanomat

Lisää aiheesta

Outland (PS3, Xbox 360)

Hyvien ideoiden lainaaminen ei yleensä ole pahasta, etenkään jos puhtaan kopioimisen lisäksi lainaaja myös kehittää ideaa eteenpäin. Uusien peligenrejen ja jopa ideoiden kehittäminen on pelialalla melko haastavaa puuhaa, mutta yksi keino pyrkiä omaperäisyyteen on yhdistellä useampien eri pelien parhaita puolia.

Kotimaisen pitkän linjan pelifirma Housemarquen uusin peli Outland tekee juuri tätä. Se ammentaa pelimekaniikkansa, tarinankerrontansa ja muiden elementtien suhteen useista lähteistä, ja käärii koko komeuden omaperäiseen ulkoasuun. Lopputulos on kokemus, joka todistaa että kotimainen peliteollisuus pystyy muuhunkin kuin Scorched Earthin kopioimiseen.

Lue myös

3rd Birthday (PSP)

Battlefield 3 – ”kaikki on kiinni ideasta ja toteutuksesta”

Deus Ex: Human Revolution -ennakko (PC, PS3, Xbox 360)

Warhammer 40k: Space Marine lunastaa K18-ikärajansa

Muropaketin uusimmat