Larry saalistaa yhä ensimmäistä panoaan

13.07.2013 14:00 | Jukka O. Kauppinen

Äkkikuolemia. Nörttikulttuurivitsejä. Kasarimeininkiä. Ja ensimmäinen panon metsästystä. Saako Larry tällä kertaa vai ei?

Leisure Suit Larry in the Land of Lounge Lizards oli muinoin peli, jonka ääressä lukemattomat pojat kokivat ensimmäiset seksuaaliset kokemuksensa. Nyt on uuden sukupolven vuoro. Tero Lehtiniemi raportoi:

Ensimmäiset omat Leisure Suit Larry -kokemukseni ovat ala-aste-ajoilta jolloin poikaporukalla istuttiin hihitellen koneen ääressä yhden päivystäessä virtanappulan luona siltä varalta, että isi pölähtää sisään. Larryja ja muita aikakauden seikkailupelejä voin myös kiittää englanninkielen taidostani, mikä saattaa myöskin olla osasyynä myös siihen, että ulkomailla käy keskimääräisesti huonommin flaksi kuin kotimaassa.

Seitsemänvuotiaan yleistieto ja kielitaito asettivat aikoinaan pelistä nauttimiselle pieniä rajoitteita, kun kolmen sekunnin keskittymiskyky ei riittänyt pläräämään ruudun kokoisia tekstilaatikoita sanakirjan kanssa sanasta sanaan. Vanhempana niitä onkin alkanut arvostaa eri syistä, vaikka henkisesti kasvu tuntuukin välillä pysähtyneen.

Larryjen kantavia voimia pehmopornoviittausten lisäksi ovat kuitenkin aina ollut sen huumori ja 80/90-luvun nörttikulttuurille vitsailu. Alkuperäinen, henkisesti teini-ikäinen dialogi iskee edelleen, ja nyt mukaan on lisättyä pakollisia viittauksia nykyaikaan, kuten esimerkiksi Angry Birdsiin.

Lue koko arvostelu: Leisure Suit Larry in the Land of Lounge Lizards Reloaded (Android, iOS, Linux, Mac, PC)

Lisää aiheesta

Leisure Suit Larry – gigolo jo lähes kahden vuosikymmenen kokemuksella

Leisure Suit Larry Collection (PC)

Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude (pc, PS2, Xbox)

Piinapenkissä Larry-pelien isä Al Lowe