UUSIMMAT

Lautapelitaivaalle syntyi uusi jättitähti: Fantasy Flight Games ja Asmodee yhdistyivät

18.02.2015 16:00 | Miikka Lehtonen

Fantasy Flight Games on kenties maailman tunnetuin lautapelivalmistaja, mutta kuitenkin niiden lautamaailman suurten joukossa verrattain pieni tekijä. Tai oli ainakin eiliseen asti, sillä jatkossa tie on leveä ja puitteet komeat.

Amerikkalainen Fantasy Flight Games on tunnettu lukemattomista peleistään. Arkham Horror, Game of Thrones, Battlestar Galactica, X-Wing Miniature Game, Gears of War, Eldritch Horror, Tide of Iron ja lukemattomat muut pelit meikäläisenkin hyllyssä kantavat FFG:n logoa, mutta kansainvälisillä markkinoilla firma on kuitenkin ollut aika pieni tekijä. Ainakin jos puhutaan jälleenmyynti- ja toimitusverkostoista.

Tilanne muuttui eilen, kun Fantasy Flight Games ja eurooppalainen pelijätti Asmodee ilmoittivat yhdistävänsä voimansa. Firmat olivat molemmat tapahtuneesta tietenkin innoissaan ja lupasivat, että jatkossa Fantasy Flightin pelejä on entistä paremmin saatavilla pitkin maailmaa. Tämähän on perinteisesti varsinkin Euroopassa ollut ongelma, sillä pelikaupat ovat usein myyneet eioota, koska amerikkalainen firma ei ole saanut ylläpidettyä maailmanlaajuisia varastojaan tarpeeksi hyvin. Asmodeen ollessa nimenomaan eurooppalainen firma, jolla on valtavat ja laajat verkostot, tämän luulisi muuttuvan.

Firmat vakuuttelivat myös, että kuluttajan kannalta asiat eivät ainakaan huonommiksi muutu. FFG jatkaa edelleen omalla linjallaan ja tehtailee pelejä samalla tavalla kuin ennenkin.

Lähde: Fantasy Flight Games