Legot kohtaavat Johnny Deppin piraatit – lue arvostelu

10.05.2011 18:00 | Jukka O. Kauppinen

Traveller’s Talesin mainiot Lego-pelit pompsahtelevat vuoron perään täysosumiin, vuoron perään vähän pusikkoon. Juho Anttilan taannoisen Lego Star Wars III -pelin arvostelussa miekkonen mietiskeli, että travellerit tuntuvat osuvan maaliinsa vain joka toisella kertaa. Jos Star Wars meni ohi, niin miten käy sitten Lego Pirates of the Caribbeanin kohdalla?

Se selviää, kun tutkaamme mitä Heikki Takalalalla on sanottavanaan

Mutta kun elokuvat ovat tuttuja, peli aukeaa hienolla ja humoristisella tavalla. Jokainen kenttä on rakennettu ja lavastettu elokuvalle uskolliseen tyyliin, ja kenttiin sisälletyt arvoitukset ovat varsin omaperäisiä tulkintoja elokuvasta. Lego Pirates of the Caribbean ottaa kuitenkin joitakin vapauksia sen suhteen, mitkä kohtaukset ovat tärkeitä ja jokaisesta elokuvasta peliin on päässyt viitisen erilaista skenaariota. Loput elokuvien tärkeimmistä tapahtumista juoksutetaan joko omalaatuisen nukketeatterin tai välinäytösten muodossa, jotka ovat sanalla sanottuna viihdyttäviä.

Legojen ilmaisussa viehättää niiden rajoittuneisuus. Koska legot eivät osaa puhua, ovat kaikki tunteiden vaihtelut toteutettu erilaisilla kasvonilmeillä sekä ruumiinkielellä. Kyynisesti ajatteleva sanoisi luultavasti että kehittäjä säästää näin pitkän pennin ääninäyttelijöissä sekä kehitysustannuksissa, mutta sillä ei ole väliä kun idea toimii. Legot ääntelehtivät vain päästelemällä satunnaisia ähkäisyjä sekä kirkaisuja, loput hoidetaan eleillä. Tämä irrottaa useita nauruja varsinkin perheen pienemmissä, ja ikääntyneempienkään on vaikea olla hymyilemättä. Muovi-ukkeleiden tunteiden skaala on suuri, eivätkä reaktiot jää koskaan arvailujen varaan. Aikuisiakaan ei ole unohdettu, ja vanhempien on helppo lukea useita alatekstissä kulkevia vihjailuja legojen toilailuista, jotka pienimmiltä menevät ohi.

Lue koko arvostelu: Lego Pirates of the Caribbean (PC, PS3, Wii, Xbox 360)

Lue myös

Dishwasher: Vampire Smile (Xbox 360)

Pokemon White (DS)

Shift 2 Unleashed (PC, PS3, Xbox 360)

Sims Medieval (Mac, PC)

Tomb Raider Trilogy (PS3)

Muropaketin uusimmat