Liity vastarintaan – Resistance 3 kaupoissa keskiviikkona

05.09.2011 16:20 Jukka O. Kauppinen

Sonyn syksyn todella raskaan sarjan pelitykityksen aloittaa ihmiskunnan ahdinkoa kuvaava Resistance 3, joka vie PS3-pelaajat  kauhun ja epätoivon täyttämälle 50-luvulle.  

Joseph Capelli perheineen on hakeutunut Havenin kaupunkiin suojaan Kimeroiden brutaalilta hyökkäykseltä. Rauhallinen yhteiselo päättyy kertaheitoilla, kun tiedemies Fyodor Malikov saapuu Haveniin. Malikov kertoo New Yorkissa sijaitsevasta uhasta, joka jäädyttää koko mantereen. Capellin on pakko jättää perheensä ja aloittaa vaarallinen matka Malikovin kanssa New Yorkiin.

Pelin on tehnyt tuttuun tapaan Insomniac Studios, jolle on väittämän mukaan annettu aiempaa enemmän aikaa teoksen viimeistelyyn. Niinpä Sonyn mukaan…

Näin pelattavuutta on ehditty säätää ja tuloksena on yksi sulavimmista räiskinnöistä PlayStation 3:lla. Visuaaliseen ilmeeseen on todella panostettu, ja peli näyttää ajoittain lähes maalausmaiselta. Kauhu on myös vahva teema Resistance 3:n tarinassa, tarjoten pelaajille tunnelmaa ja sykettänostattavia hetkiä.

Lisää lainattua hypeä:

 Kaikki mahdolliset aseet on syytä ottaa käyttöön epätoivoisessa sodassa Khimeroita vastaan, ja ensimmäisestä osasta tuttu Weapons Wheel -toiminto tekeekin paluun Resistance 3:ssa. Tämä mahdollistaa sen, että Capelli kantaa mukanaan useampaa kuin kahta asetta kerralla. Mukana ovat vanhat suosikit, kuten Auger ja Bullseye, ja asevalikoima pursuaa valinnanvaraa. Kimerat ovat nyt haastavampia vastustajia kuin koskaan, sillä vihollisten tekoälyyn on kiinnitetty paljon huomiota. Tämä tekee Resistance 3:sta ainutlaatuisen kokemuksen, joka tarjoaa kauhua, räiskintää ja haasteita – loistavaa tarinan kerrontaa unohtamatta.

Olohuonejääkäreille on luvassa lisää tehtävää, sillä Resistance 3 jatkaa PlayStationille tuttua toimivuutta täyden PlayStation Move -liiketuen myötä. Tämä tarkoittaa, että suosittu Sharp Shooter -tarkkuusase kutsutaan jälleen palvelukseen. Pelikokemus ei ole yksin tarinan varassa, vaan Resistance 3 pitää sisällään äärimmäisen monipuolisen verkkopelin. Monipuoliset aseet tuovat hektisyyttä 16 pelaajan moninpeliin, ja useat eri pelitilat pitävät taistelun selviytymisestä mielenkiintoisena. Tarinan voi pelata kaverin kanssa jaetulla ruudulla, tai PlayStation Networkin välityksellä verkossa. Pelin uskomattoman tarinan voi kokea myös kaiken lisäksi stereoskooppisena 3D:nä.

Resistance 3 julkaistaan 7. syyskuuta.

Lisää aiheesta

Nujerra chimerat – skabaa ja voita Resistance 3 Survivor Edition

Resistance: Retribution (PSP)

Resistance 2 (PS3)

PlayStation 3:n julkaisupelit testissä osa 2

Lue myös

Commander Shepard jättää Mass Effect -sarjan

Dead Island -ennakko (PC, PS3, Xbox 360)

Deus Ex: Human Revolution jatkuu jo ensi kuussa

Super Street Fighter IV: Arcade Edition (PC, PS3, Xbox 360)