Lord British kehittää jatkossa sosiaalisia pikkupelejä

26.03.2010 13:00 | Miikka Lehtonen

Richard Garriott tunnetaan vanhan koulukunnan PC-pelaajien keskuudessa erittäin hyvin Ultima-peleistään, sekä aikanaan hillittömän upeita ja laitteiston rajoja kokeilleista Originin muistakin peleistä. Nykyään Lord British tunnetaan sinä outona äijänä, joka kävi avaruudessa. Tulevaisuudessa hänet voidaan tuntena sen seuraavan suuren Facebook-pelin tekijänä.

Tähän kohtaan voisi vaikka todeta, että kauas on mies pudonnut Ultiman vuosistaan, mutta Lord British ei itse näe asiaa näin. Äskettäin Portalarium-kehitystiimin perustanut Garriott jutteli IGN Australian kanssa visioistaan ja teki selväksi sen, että hän uskoo tosissaan sosiaalisiin pikkupeleihin.

Lord British kertoo, ettei hän ole kovinkaan yllättynyt sosiaalisten pelien räjähdysmäisestä kasvusta, sillä mahdollisuus pelata pelejä hyvien ystäviensä kanssa – olivat nämä sitten kilometrin tai 1000 kilometrin päässä – kiehtoo monia ihmisiä. Sitä mies kuitenkin valittelee, että monet sosiaalisista peleistä ovat niin huonolaatuisia.

”Näiden pelien tuotantoarvot tai laatu eivät kyllä ole kovinkaan hyviä, mutta siitä huolimatta ihmiset pelaavat niitä ja vieläpä hyvin tosissaan”, Lord British kertoi. Tähän Portalarium pyrkii juuri tekemään muutosta, sillä heidän suunnitelmanaan on kehittää sosiaalisia pikkupelejä ammattimaisin menetelmin. Lord British uskoo, että näin peleihin saadaan paljon tyylikkäämpi ulkoasu, toimivampi käyttöliittymä ja parempi tekniikka ja sitä kautta monen parjaamille pikkupeleillekin hieman katu-uskottavuutta.

Noinkohan? Lue toki koko haastattelu ja muodosta oma mielipiteesi!

Linkki: Lord Britishin haastattelu

Lisää aiheesta

Lord British lopetti NCSoftilla, suuntaa kohti uusia unelmia

Lord British laukaistaan huomenna avaruuteen

Pelimiljoonat tekivät Richardista astronautin

Peliguru kävi avaruudessa ja teki reissustaan elokuvan

Richard Garriott löysi avaruudesta inspiraation pelikehitykseen

Lue myös

Uusinta uutta Japanista: piratisoitu pornopeli häpäisee julkisesti pelaajansa

Hurjaa villin lännen venkoilua Red Dead Redemptionin tuoreessa trailerissa

Blur-ennakko (PC, PS3, Xbox 360)