Uusimmat

Kun maailman nopein kansa vaati vauhtia, se sai DiRT Rallyn – lue arvostelu

09.03.2016 11:00 Jukka O. Kauppinen

Pekka Leinonen ja Matti Leinonen – siinäpä kova parivaljakko, joka on suhannut pitkin poikin Codemastersin rallipolkuja. Ja löytänyt pelin, joka oli sekä hyvä että kallis. Niin kallis, että se komensi tilaamaan kunnon rattiohjaimen.

Noin viiden tunnin jälkeen ajo alkoi vähitellen iskostua umpiluuhun. Ai että tuntuu hyvältä, kun onnistuu vetämään 180 asteen kulman lennokkaasti käsijarrukäännöksellä ja matka jatkuu seuraavaan checkpointtiin muutaman sekunnin nopeammin. Toisaalta kirosanat kaikuvat naapurien kämppään asti ja miestä syö niin pirusti, kun eventin ensimmäiset viisi rallia on vedetty tukkaputkella ja viimeisen kentän viimeisessä mutkassa vääntää vahingossa väärään suuntaan. Lancia lentää pöpelikköön ja rengasrikko aiheuttaa puolentoista minuutin penaltyt. Totaalisen turhautumisen ja tyydytyksen raja on hiuksenhieno, ja juuri se tekee DiRTistä niin kiehtovan.

Rallia ajetaan kuudessa Maan eri kolkassa. Suomessa, Ruotsissa, Walesissa, Monte Carlossa, Saksassa ja Kreikassa. Ne poikkeavat toisistaan riittävästi. Kussakin maassa on kourallinen reittejä, joita ajetaan tavallisesti tai käänteisesti. Vähänkään kauemmin pelattuna määrä alkaa tuntua aika vähältä. Onneksi sääolot tuovat vaihtelua. Esimerkiksi Monte Carlo muuttuu aivan kokonaan sen mukaan onko tie jäässä vai ei. Onkin aiheuttanut noitumista, kun jarrut eivät pelitäkään jäisellä tiellä, ja kohta pyöritään vuorenrinnettä alas. Ruutuun lävähtää lakoninen ilmoitus englanniksi: ”eventti epäonnistui, auto lunastuskunnossa.”

Lue koko arvostelu: DiRT Rally nappaa kevyesti rallipelien kuninkuuden (PC)

dirt_rally_arv_0uut2

Lisää aiheesta

Extra Life: Sebastien Loeb Rally EVOn julkaisujuhlissa

Forza Horizon Rally Expansion Pack DLC (Xbox 360)

Haluaisitko Rally Trophyn takaisin kauppoihin? Siihen tarvittaisiin modaajia!

Sebastien Loeb Rally Evo -haastattelu: “Loimme rallit metri metriltä”

Sebastien Loeb Rally Evo -haastattelu: halusimme todellisen rallikokemuksen

Sebastien Loeb Rally EVO takkuilee kohti rallipelien kuninkuutta (PC, PS4, Xbox One)

WRC 5 (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

WRC: FIA World Rally Championship 4 (PC, PS3, PSV, Xbox 360)