UUSIMMAT

Maailman suurin pelikokoelma myydään viikonloppuna – tarjottu jo 766 916 dollaria

13.06.2014 14:33 | Jukka O. Kauppinen

Maailman tunnustetusti suurin pelikokoelma, joka on kirjattu myös Guinnessin ennätystenkirjaan, on avoimessa huutokaupassa GameGavel-sivustolla. Ensi sunnuntaina päättyvän huutokaupan tarjoukset ovat nousseet jo 767 000 dollariin. Tarjouksia on jättänyt kirjoitushetkellä 58 ihmistä.

Kokoelma sisältää yli 11 000 eri videopeliä sekä virallisen Guinnesin ennätystenkirjan todistuksen.

Kokoelman myyjä on kerännyt sitä kolmen vuosikymmenen ajan, poimien valikoimaansa muun muassa eri pelikaupoissa työskennellessään mahdollisimman hyväkuntoisia kappaleita. Kokoelmassa on muun muassa täydellinen valikoima julkaistuja pelejä seuraaville laitteille: 3DO, Action Max, AGP X-System, Atari 5200, Atari 7800, Atari Jaguar, Atari Jaguar CD, Atari Lynx, Buzztime, Captain Power, Game Boy Advance e-Reader, Neo-Geo Pocket Color, Nintendo Virtual Boy, NUON, Sega CD, Sega Saturn, Sega Dreamcast, Tapwave Zodiac, Tiger Game.Com, Turbo-Grafx-16 CD ja Turbo-Grafx-16 Super CD.

Ja kuten päätellä saattaa, hajanaisempia ja lähes täydellisiä kokoelmia piisaa aika pirun monelle muulle koneelle.

Kokoelma on myynnissä perhesyistä. Myyjä kertoo, että hänen perheellään on tarpeita, joiden vuoksi on järkevämpää muuttaa kokoelma rahaksi. Sääli – mutta ymmärrettävää.

Vaan yksi juttupa mietityttää. Kun omatkin vaatimattomat kokoelmani tuottavat aiheuttavat säilytysongelmia, niin paljonko tällainen jättikokoelma vie sitten tilaa?

Lisätietoja: The World’s Largest Video Game Collection recognized by Guinness – 11,000+ Games

Lisätietoja: pelilistat

Lisää aiheesta

Halvalla lähtee: Magic-kortista pyydetään 17 500 taalaa 

Vielä ehdit: huuda eBaystä kunnon tietokonekokoelma

Virtuaalinen leikkiveitsi myytiin 24 000 dollarilla 

Yli 80 000 euron pelijööti huutokaupassa