Mafia-kummisedän perintöpulma – arvostelussa lautapeli Tony & Tino

12.03.2013 10:00 | Jukka O. Kauppinen

Leevi Rantala piipahti mafiamaailman uumenissa ja selvitteli, jotta milläs keinoin ne perintöongelmat oikein selviävätkään. Sillä jos kummisedän perintöä ja valtaa havittelee kaksi tasaveroista perillistä, niin siitä syntyy iso sotku, ellei hommaa selvitetä jollain sivistyneellä tavalla. Kuten kilpailuttamisella…

Tony & Tino on laattojenasettelupeli, jossa on tarkoituksena valloittaa korttelin tuottoisimmat kadut. Tämä tapahtuu pelaamalla laudalle omia apulaisia, joilla jokaisella on jokin pistearvo nollasta kolmeen. Kun jollain kadulla on kuusi rikollista, se pisteytetään. Tällöin lasketaan yhteen kummankin pelaajan pisteet. Enemmän pisteitä kerännyt pelaaja vie kyseisen kujan potin. Tätä jatketaan niin kauan, kunnes koko kortteli on täynnä mafian kätyreitä. Se kumpi onnistuu tekemään kaduilla enemmän rahaa, voittaa pelin ja pääsee seuraavaksi kummisedäksi.

Apureita ei saa asetella täysin vapaasti, vaan jokaiselle kadulle arvotaan pelin alussa lukuarvo yhdestä kymmeneen. Oma laatta täytyy asettaa aina pienimmän luvun paikalle. Tämä rajoittaa strategista vapautta, mutta toisaalta se myös pistää miettimään seuraavia vuoroja etukäteen. Rajoitusta on myös mahdollista kiertää muutamien korttien avulla.

Lue koko artikkeli: Tony & Tino (lautapeli)

Lisää aiheesta

Blitz (lautapeli)

Paris Connection (lautapeli)

Red Winter (lautapeli)

Toimituksen vuoden 2012 suosikkilautapelit

U-Boat Leader (lautapeli)

Muropaketin uusimmat