Merirosvoroolipeli Risen jatkuu – katso kiusake

19.04.2014 18:00 | Juho Anttila

Jonkinmoista kulttimainetta nauttivan Gothic-roolipelisarjan ensimmäisten osien kehittäjä, Piranha Bytes suuntasi vuonna 2009 tuntemattomille vesille. Risen toi Gothic-henkiseen toimintaroolipeliin henkäyksiä Karibian merirosvojen maailmasta ja jatko-osa Risen 2: Dark Waters jatkoi samoilla linjoilla.

Seikkailu jatkuu jälleen elokuussa uuden, Risen 3: Titan Lords -seikkailun parissa. Peli julkistettiin jo helmikuussa, mutta nyt hypeä yritetään herätellä uuden kiusaketrailerin avulla. Pelikuvaa lyhyestä pätkästä on tosin turha etsiä, kyse on silkasta esirenderöidystä hengennostatuksesta.

Pelin tarina kertoo nuoresta soturista, jonka sielu on varastettu. Sielun takaisin lunastaminen vie pelaajan jälleen kerran seikkailuun ympäri kaikkien jumalten hylkäämää maailmaa. Painopiste on jälleen kerran vapaassa tutkimisessa ja tuttuun tapaan tarjolla on mahdollisuus valita oma puolensa erilaisten kiltojen joukosta.

Risen 3 tullaan julkaisemaan näillä näkymin ainoastaan PC:lle ja edellisen sukupolven konsoleille. Luvassa lienee siis lisää samaa tuttua pelaamista ilman merkittävää teknistä briljeerausta. Vaikka uuden sukupolven herkuista ei päästäkään nauttimaan, Gothic- ja Risen -sarjan peleissä on aina ollut oma tunnelmansa ja viehätyksensä, joten ainakin tässä taloudessa myös uutta Riseniä odotetaan varovaisen kiinnostuneena.

Lähde: Polygon

Lisää aiheesta

Risen 2 julkaistiin konsoleille

Risen 2: Dark Waters (PC, PS3, Xbox 360)

Risen (PC, Xbox 360)

Muropaketin uusimmat