Uusimmat

Microsoft: 60% Xbox360:n omistajista käyttää Liveä

18.07.2006 11:54 Tero Lehtiniemi

Microsoftin Xbox360:lla käynnistämä kokeilu Xbox Live Gold- ja Silver-palveluiden kanssa näyttää tuottaneen tulosta. Yhtiön Xbox-päällikkö Robert Bach ennusti viime syyskuussa, että uuden kokeilun myötä noin puolet Xbox360:n omistajista käyttäisi Xbox Live-verkkopelipalvelua. Alkuperäisen Xboxin suhteen käyttäjäluku jäi melko vaatimattomaan kymmeneen prosenttiin.

Microsoftin tänään antamat tiedot kuitenkin kertovat, että Liven suosio on jopa Bachin veikkauksia suurempi. Yrityksen mukaan Xbox360-omistajista peräti 60 prosenttia käyttää myös Live-palvelua. Tälle voi olla monta syytä, mutta ehkä päällimmäisinä ovat varmasti kuukausimaksuttoman, viikonloppukäyttämisen mahdollistava Xbox Live Silver-palvelu, ja se että XO-käyttäjille Livessä on tarjolla esimerkiksi pelidemoja, ladattavaa lisäsisältöä ja paljon muuta. Yksi selitys voi tietenkin olla myös se, että suuri osa Xbox360:n omistajista on vielä tässä vaiheessa aktiivisia, jo aikasemmin Liveä käyttäneitä Xbox-pelaajia.

Xbox Live-yksikön markkinointijohtaja Aaron Greenberg arvelee kuitenkin, että koska Silver-palvelu ei mahdollista varsinaistaverkkopelaamista, sen aiheuttama käyttäjämäärien nousu pysähtyy joskus. Tällä hetkellä käyttäjämäärät kuitenkin kasvavat tasaisesti, ja yhtiö on erittäin tyytyväinen palvelun saavuttamaan suosioon.