Microsoft-pomo analysoi Xbox One -verkkopakkokohua

06.09.2013 13:00 Juho Anttila

E3-messujen PR-katastrofiin kulminoitunut Xbox One -konsolin verkkopakkokohu on ollut yksi kuluvan vuoden tunteita herättävimmistä pelipuheenaiheista. Kuten tiedämme, Microsoft reagoi pelaavan yleisön kollektiiviseen raivoon poistamalla uutuuskonsolistaan valtaosan paheksutuista verkkopakko-ominaisuuksista.

Microsoftin tuotesuunnittelusta vastaava Albert Pennello pohtii, että yleisön negatiivinen reaktio konsolin verkko-ominaisuuksiin ei tullut yllätyksenä. Microsoftilla tiedettiin kyllä, että kyse oli tunteita herättävistä päätöksistä. Reaktion vahvuus sen sijaan yllätti valmistajan.

Pennello kertoo, että jos hän saisi tehdä asioita uudestaan eri tavalla, hän odottaisi hieman pidempään ennen närkästystä herättäneiden verkko-ominaisuuksien esittelemistä. Miehen mukaan ongelmana oli se, etteivät pelaajat olleet vielä valmiita niin tiukkaan verkkointegraatioon kuin mitä Microsoft yritti.

Pelaajien silmissä Microsoft näyttäytyi suuryrityksenä, jonka ainoa tarkoitus on polkea pelaajien oikeuksia. Uusien verkko-ominaisuuksien positiiviset vaikutukset eivät saaneet ansaitsemaansa huomiota samalla, kun negatiiviseksi koetut asiat nousivat otsikoihin. Pennellon mukaan tulevaisuus, jossa konsolit ovat jatkuvasti yhteydessä verkkoon, on tuloillaan joka tapauksessa. Fyysisen median aikakausi tulee loppumaan, Microsoft vain kuvitteli tämän tapahtuvan nopeammin kuin miten kehitys todellisuudessa etenee.

Nyt Microsoft on kuunnellut kuluttajia ja ottanut aikalisän aggressiivisen verkkokehityksen suhteen. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että tilanne kestäisi loputtomiin. Pennello on vakuuttunut, että jossain vaiheessa tulevaisuudessa ne ominaisuudet, joita Xbox Onen piti sisältää jo alun perinkin, tekevät paluun. Pelien jakaminen, digitaalisen sisällön jälleenmyynti ja muut kiinnostavat ominaisuudet kuulostavat lupaavilta, mutta toivottavasti Microsoft ottaa oppia myös siitä, mikä ensimmäisellä yrityksellä meni vikaan. Internetin raivo on vastustamaton, jos kuluttajan oikeuksia poljetaan liiaksi.

Lähde: Gamasutra

Lisää aiheesta

Microsoft tunnusti vihdoin Xbox One -PR-perseilynsä

Microsoft kääntyi 180 astetta: Xbox Onen haukutut DRM-rajoitukset poistettiin

E3Dome: kaiva nyt sitä kuoppaasi syvemmäksi, Microsoft…