Uusimmat

Microsoftin vastaus pieniin kovalevyihin kyllästyneille: ”Ostakaa toinen”

09.11.2006 11:08 Miikka Lehtonen

Hölmöt lausunnot eivät ole Sonyn yksinoikeus, vaan muutkin pelifirmojen edustajat kykenevät laukomaan kommentteja, jotka saavat varmasti firmojen PR-henkilöt itkemään. Tällä kertaa asialla oli Microsoftin edustaja, jolla oli kyyninen ratkaisu pelaajien valituksiin.

Microsoftin muuten mainion Xbox 360 -konsolin yhtenä heikkoutena on jo pitkään pidetty vaatimattoman kokoista 20 gigan kiintolevyä. Xbox Liven ollessa täynnä suuria pelidemoja ja kohta myös HDTV-tasoista videomateriaalia, pieni levy ei yksinkertaisesti riitä. Huhut ja toiveet suuremmista levyistä elävät hartaasti, mutta Microsoftin Xbox-ryhmän tuotemarkkinointimanageri Aaron Greenberg on keksinyt maanläheisemmän ratkaisun pelaajien ongelmiin.

”Voin kertoa teille, mitä ihmiset tekevät voittaakseen tämän rajoituksen. He tallentavat Live-tilinsä muistikortille, jonka jälkeen he voivat käyttää yhtä kiintolevyä pelitiedon tallentamiseen ja toista elokuville ja TV-sarjoille.”

Kammottava ratkaisu. Vaivaiseen 140 euron pilkkahintaan voin siis hankkia pienen muistikortin ja toisen kiintolevyn, jota voin sitten vaihdella pelikovalevyni tilalle kun haluan katsoa elokuvia? Varalevyllekin mahtuu hyvällä tuurilla yksi HD-elokuva ja kourallinen TV-sarjan jaksoja. Tällaisina hetkinä kiusaus käyttää taalamerkkejä kirjainten sijaan kasvaa huomattavasti. Toisaalta konsolivalmistajat tunnetusti tekevät voittonsa peli- ja lisälaitekaupoilla, joten logiikka on ainakin myyjän kannalta toimiva. Haluaisin kuitenkin tietää, mistä ihmisistä Greenberg puhuu. Tunnetko henkilökohtaisesti yhtään kahden Xbox-kiintolevyn omistajaa?

Positiivisesti monet pelaajat ovat viime aikoina havainneet Microsoftin demokoneissa suurempia, 70 gigan kiintolevyjä, joten toivottavasti markkinoille on tulossa ratkaisumalleja, jotka eivät aiheuta pelaajissa spontaaneja Hulk-tyyppisiä reaktioita.