Uusimmat

Minecraftistä tehdään mainosvapaa vyöhyke

01.06.2016 23:00 Jukka O. Kauppinen

Minecraft-pelistä on kasvanut muutamassa vuodessa valtavan suosittu, miljoonia ihmisiä pursuava virtuaalimaailma. Eipä ihme, että se on houkutellut paikalle myös mainoshaikaloja.

Minecraftissä mainostaminen onkin ollut välillä jopa turhan villiä. Kokonaisia servereitä on pystytetty pelkästään jonkin tuotteen mainostamiseksi. Modeihin on ympätty kaupallisten tuotteiden mainoksia ja niin edelleen.

Microsoft ynnäsikin, että ”ei tunnu kivalta, kun Minecraft-modin tai -serverin ainoa tarkoitus on jonkin tuotteen myyminen.”

Siksipä Minecraftin kaupallinen lisenssi pistettiinkin uusiksi. Ytimellisesti sanoen, mainostoimistot, poliitikot, yritykset tai yhteisöt eivät saa enää käyttää Minecraftiä kaupallisten tuotteiden tai palvelujen mainostamiseen.

”Leffastudio ei voi tehdä enää Minecraft-karttaa elokuvansa maailmasta tai leffatraileria Minecraft-pelivideosta”, yhtiö ynnää.

Faneja rajoitukset eivät koske. Jos joku yksityishenkilö tykkää jostain leffasta tai Nuka-Kolasta, niin siitä saa tehdä modeja ja mitä vain. Niin kauan kuin se ei ole kaupallista.

Toki Minecraftiä voidaan käyttää kaupallisestikin. Siihen tarvitaan vain joko lupa tai rahaa, tai molempia.

Lisätietoja: Let’s talk promotions built into Minecraft

Minecraft
Kaikki jutut aiheesta

Jukka O. Kauppinen

Muropaketin uusimmat