Mists of Pandaria vaati paljon pohtimista – onko peukulle perusteita?

17.10.2012 23:00 | Jukka O. Kauppinen

World of Warcraft jakaa aina mielipiteitä, etenkin jos peli on väärin arvosteltu. Ja ainahan se on. Mists of Pandaria -lisärin kohdalla takaraivossa kalkattivat vanhat Cataclysmin haamut, sillä mitä jos Pandaria tekee samat kuin Cataclysm ja pettää odotukset pitkällä tähtäimellä?

Tätä mietittiin – ja tästä blogattiin. Miikka puntaroi Pelitoimituksen blogissa ajatuksiaan Pandarian arvostelun ja etenkin sen loppuarvioinnin suhteen. Peukuttaako vai eikö?

Matka Outlandiin on todella sujuva ja mukava, instanssit ovat hyviä ja goblinit olivat tietenkin myös iloinen uudistus. Laadukas lisäri, siis. Mutta oliko se lopulta sittenkään peukun arvoinen?

Tätä olen pohtinut viime päivien ajan. Aikanaan uskoin, että oli. Mutta mitä sanoisin nyt kun tiedämme kaiken, mitä tiedämme? Vähäiset sisältöpäivitykset, yleinen suunnattomuus ja linjattomuus, sekä aivan liian pitkiksi venyneet raid-tierit? Enpä tiedä, olisiko. Tuskin. Pohdimme asiaa päätoimittaja Kauppisen kanssa pitkään ja hartaasti miettiessämme, mitä Mists of Pandarian kanssa tekisimme, sillä tietenkin sama uhka on senkin niskassa. Mistä me tiedämme, mitä Blizzard tulee pelillään tekemään seuraavan vuoden tai parin aikana? Lopulta palasimme takaisin siihen mantraan, jota usein arvosteluissa toistelemme: me arvostelemme sen pelin, joka meille toimitetaan.

Tulevaisuuden ennustaminen ja sen mukaan arvostelu on mahdotonta puuhaa, eikä johda pitkän päälle kuin ikävyyksiin. Ja sama pätee tietenkin kaikkiin muihinkin peleihin, joissa on jonkinlainen ajan myötä kehittyvä komponentti.

Lue koko juttu: Pandaria: Tässä ja nyt

Lisää aiheesta

World of Warcraft: Mists of Pandaria (Mac, PC)

World of Warcraft: Cataclysm (Mac, PC)