Mitä on todellinen seikkailu? Kysy Nathan Drakelta!

19.10.2011 20:15 | Jukka O. Kauppinen

PlayStation 3 -konsoleilla debytoinut Uncharted-pelisarja astelee ensi kuussa kolmanteen osaansa. Ja kaikesta päätellen luvassa on herkullista pelattavaa!

Mutta ennen pelin saapumista kauppoihin, sukeltakaamme hieman teoksen taustamaailmaanJukka O. Kauppinen tapasi pelin näyttelijät ja tekijöitä….

Ero on siinä, että useimmissa peleissä hahmojen äänet puhuu ääninäyttelijä, joka vain puhuu valmiiksi kirjoitettua dialogia ennalta tehtyihin hahmoihin ja animaatioihin. Eikä ääninäyttelijällä ole välttämättä apunaan mitään, mikä kertoisi mitä pelissä tapahtuu tai mistä on kyse. He vain ”jahtaavat kuvaa” pelkän tekstin perusteella.

Mutta ei Naughty Dogilla. Studion väki kommentoikin, että yksi syy Nolan Northin ja Emily Rosen valintaan pelin päähenkilöiksi oli nimenomaan heidän hyvät näyttelijäntaitonsa. Nolan puolestaan ynnäsi, että ei motion capture -näytteleminen loppujen lopuksi niin paljoa poikkea tavanomaisestakaan työstä. Kokeellinen tai musta laatikko -tyyppinen teatteri on hänen mukaansa minimaalisuudessaan oikeastaan hyvin pelien motion capture -tilanteita, eli näyttelijän tarvitsee vain olla itsensä – ja antaa mielikuvituksensa loitsia tarvittavat kulissit.

”Eihän meillä ole esimerkiksi ovia. On vain jäbä, joka pitää tyynyä. Minä sitten juoksen tyynyä vasten ja pelissä juoksen päin ovea, sen läpi rysähtäen.”

”Ensimmäisessä pelissä meillä oli vielä esimerkiksi oikeita jeeppejä, joilla ajoimme. Ne auttoivat mielikuvitustamme, kun emme osanneet vielä kuvitella näin pelimäisesti. Nykyään meillä on päällämme motion capture – puvut mutta todellisia asioita on vähemmän ja vähemmän. Me vain kuvittelemme kaiken mitä tapahtuu, miten loikataan rekkaan, miten ajetaan tai vaihdetaan. vaihdetta.”

Tässä kohtaa Emily esittääkin yleisöä kovin hauskuttavasti miten hienosti hän osaa ajaa kuorma-autolla ja vaihtaa vaihdetta – ilman autoa.

Lue koko artikkeli: Uncharted 3 on nykypelien suurinta seikkailua

Lisää aiheesta

Uncharted 3: Aarteenmetsästäjä -kilpailu oli seikkailujen retki Jordaniassa

Uncharted 3 -pelin Aarteenmetsästäjä-kilpailun voittajia lennätettiin ympäri maailmaa lähi-Itään, Jordaniaan aavikolle tonkimaan hiekkaa, kääntelemään kiviä ja hörppimään teetä beduiinien telttaan. Ei hullumpi palkinto kymmenen minuutin googlailulle.

Uncharted: Drake’s Fortune (PS3)

Naughty Dogin uutukainen on pulp-henkinen tarina kadonneista aarteista, merirosvoista ja jännittävistä tilanteista. Kun mukaan lisätään vielä huipputason tekninen toteutus, luulisi useamman pelaajan kiinnostuvan. Nyt teen oman osuuteni kiinnostuksen herättelemiseksi.

Uncharted 2: Among Thieves (PS3)

Joskus kaikki taivaan tähdet kuitenkin osuvat oikeaan asentoon, jolloin tapahtuu puhdasta magiaa. Tuloksena ei suinkaan ole suuren Cthulhun herääminen tuhatvuotisesta unestaan, vaan peli, joka tekee jotain harvinaislaatuista.