Uusimmat

Mitä pelasin tänään? JOK nautti Bioshockin tarinan loppuun

26.09.2014 17:39 Jukka O. Kauppinen

Ei liene jäänyt epäselväksi, että tykkäsin Bioshock Infinitestä kuin juustokakusta tai suklaalevystä. Eli silleen hillittömän kovasti.

Ja nyt lopulta sain pelin nautittua loppuun saakka, lisäreitä myöten. Varsinaisen Infiniten pelasin jo aikaa sitten, ja jäin leijumaan kovin herkkiin tunnelmiin. Nyt lopulta oli lisäreiden vuoro. Burial at Sea episodit yksi ja kaksi jättivät molemmat päätöksessään minut lähes tärisemään tunnekuohujen ja sisäisen vellonnan parissa. Miten upeita tarinoita! Huikeaa käsikirjoitusta! Monitasoista ja pitkällä tähtäimellä kirjoitettua kuvaelmaa. Kuinka jo Infiniten alkuperäiltä, ensimmäisiltä minuuteilta löytää nyt viitteitä tulevaan, asioihin jotka käsitellään vasta Burialeissa.

Puhumattakaan siitä, miten taitavasti Ken Levine ja kumppanit osaavat pelaajaa käsitellä. Kuinka he rakentavat maailmankuvaa, repivät sen palasiksi ja jälleenrakentavat kaiken uudelleen. Kuinka pelissä osataankaan rakentaa kulisseja ja käsitellä tekijöille tärkeitä teemoja. Kuinka häikäisevästi eri ulottuvuudet nivoutuvat yhteen ja käsikirjoitus lyö ällikällä. Välillä myös pelolla, jopa kauhulla. En ole varma olenko koskaan kuunaan ikinä videopelaamisen historiassa ottanut tietokoneesta ääniä pois ja nostanut käsiä silmilleni, kun en kykene katsomaan – tai edes kuuntelemaan – mitä pelissä tapahtuu. Kurkistelin vain varoen, että joko kohtaus olisi jo ohi.

Ja harvemmin pelin läpipeluun jälkeen olen sukeltanut yhtä antaumuksella peliwikeihin lukemaan lisää pelimaailmasta, hahmoista ja taustoista. Mitä olen missannut? Mitä en tajunnut? Ahaa! Tämä liittyi tuohon! Salattuja merkityksiä kaikkialla!

Ei ihme, että tämän tekeminen kesti niin kauan. Ja kurjuuksien kurjuus, ettei vastaavaa tarinaa ole enää luvassa, kun 2K pisti studion kiinni ja Levinen porukan palasiksi. Suren.

Ymmärrän nyt, miksi Miikka itki.

Huom: oheinen kuvagalleria spoilaa!

Lisää aiheesta

Bioshock Infinite (PC, PS3, Xbox 360) 

Bioshock Infinite: Burial at Sea Episode 1 DLC (PC, PS3, Xbox 360)

Bioshock Infinite Burial at Sea Episode 2 DLC (PC, PS3, Xbox 360)