Muistatko kun Tuomas Veturi lisättiin Skyrimiin? Pelimodaaja sai leluvalmistajan juristit peräänsä

16.05.2019 18:05 | Muropaketin toimitus

Really Useful Dragons on pelimodien klassikko, mutta itse modaaja joutui tuotoksensa vuoksi ongelmiin leluyhtiö Mattelin kanssa.

Aivan hiljattain kerroimme Sekiro: Shadows Die Twice -pelin modista, joka lisää suosittuun toimintapeliin Thomas the Tank Enginen, eli suomalaisittain Tuomas Veturin. Pitkään jatkunut trendi lisätä Tuomas erilaisiin peleihin modien avulla käynnistyi aikanaan vuonna 2013 The Elder Scrolls V: Skyrimille tehdystä pelimodista nimeltä Really Useful Dragons.

Modi korvasi Skyrimin lohikäärmeet Tuomas Veturilla, mutta se teki muutakin. Tuoreen artikkelin mukaan pelimodin tekijä sai nimittäin leluvalmistaja Mattelin juristit peräänsä, kertoo Polygon.

”Välikätenä toimi joku makedonialainen lakifirma, joka sanoi minun alentavan Tuomaksen brändiä räjäyttämällä hänet (ilman mainintaa siitä, että hän myös murhasi ihmisiä)”, kertoo modaaja Kevin Brock.

Lakifirman painostuksen ansiosta esimerkiksi Fallout 4:ään tehtyä Tuomas Veturi -modia ei ole jakelussa yleisimmillä modisivustoilla. Juristit yrittivät myös poistaa YouTubesta modia koskevia videoita, mutta lopulta YouTube vastasi heille, että videot olivat parodioina lainsäädännön suojaamia.

Alta näet videon alkuperäisestä Skyrimin Tuomas Veturi -modista.