Muistatko tämän pelitalon? Keksi oma Psygnosis-peli hauskalla weppikilkkeellä

07.09.2016 22:00 | Jukka O. Kauppinen

Psygnosis-peliyhtiö oli muinoin yksi pelialan suurimmista ja rakastetuimmista yhtiöistä. Firmalla oli oma tyylinsä niin pelien kuin niiden visuaalisten teemojen suhteen, ja ne ovatkin jääneet vahvasti pelaajakansan mieleen.

Psygnosis-pelit tunnisti helposti etenkin kauppojen hyllyiltä, sillä niiden kansikuvat ja kotelot olivat usein jotain aivan omanlaistaan ja äimistyttävää. Visuaalien takana oli näet koko joukko rock- ja fantasiamaailmasta kaapattuja taiteilijoita, jotka veivät videopelien kansitaiteen aivan uudelle, hämmentävälle ja jopa fantasia-psykedeeliselle tasolle.

Moni peli myös nimettiin värikkäästi, jopa epäkaupallisesti. Agony, Leander, Shadow of the Beast, Rascal, Psybadek, Sentient, City of the Lost Children, Eliminator, Terrorpods, Barbarian, Brataccas, Infestation, Obitus, Amnios, Ork, Cytron ja ne monen monet muut parinsadan julkaisun joukosta ovat nimiä, jotka eivät aina istu oikein mihinkään järkevään nimeämiskäytäntöön. Mutta olivatpahan siistejä!

Joten eipä ihme, että fanien luoma Psygnosis Game Generator aiheuttaa varmasti hymyjä yhtiön muistavien keskuudessa. Weppikälyyn on näet syötetty aitoja Psygnosis-pelien kansikuvia sekä varsin laaja kummasanasto, joita yhdistelemällä voi luoda omia, kuvitteellisia Psygnosis-pelejään.

Tähän malliin:

PsygnosisGameGenerator_hauskat_uut201609_1 ’

PsygnosisGameGenerator_hauskat_uut201609_2

PsygnosisGameGenerator_hauskat_uut201609_3

PsygnosisGameGenerator_hauskat_uut201609_4

PsygnosisGameGenerator_hauskat_uut201609_5

PsygnosisGameGenerator_hauskat_uut201609_6

PsygnosisGameGenerator_hauskat_uut201609_7

PsygnosisGameGenerator_hauskat_uut201609_8

PsygnosisGameGenerator_hauskat_uut201609_9

Eiväthän kaikki webbilelun luomukset ihan täysin iske, mutta moni kuitenkin!

Lisätietoja: Psygnosis Game Generator

Lisätietoja: http://www.mobygames.com/company/psygnosis-limited