Näin rempseän karmeita pelien kannet olivat 80-luvulla

24.02.2015 10:00 | Miikka Lehtonen

Kun minä olin nuori ™, pelien kansikuvia eivät suinkaan suunnitelleet kivikovat ammattilaiset, vaan koodarin paras kaveri — tai koodari itse. Ja jälki oli usein sen mukaista. Tässä pienoinen valikoima aikamoista karmeutta… tai huikeutta?

Kävipä niin, että talouteemme saapui vino pino wanhoja pelejä. Spectrumille, C64:lle, Vic-20:lle ja BBC Microlle julkaistuja pelejä kelpasi ihmetellä ja hämmästellä koko porukan voimin. Näillä aarteilla tehdään ehkä myöhemmin videotakin Domeen, mutta nyt voidaan hämmentyä siitä, millaista taidetta pelien kansiin pääsi villillä 80-luvulla.

Uskokaa tai älkää, tässä on todellakin peli, jonka ideana on olla jatko-osa George Orwellin synkälle 1984-kirjalle. Viisi ruutua! Synkkää toimintaa! Pelottavia vihollisia!

Näyttää siltä, kuin oikeanpuoleinen äijä olisi enemmän peloissaan kaveriaan kuin muukalaisia?

Kyseessä lienee jonkin sortin Pac-Man-kopio.

Tusseilla saa aikaan aika psykedeelistä materiaalia — mutta liittyyköhän se mitenkään peliin?

100% konekieltä! Varokaa kalloa!

Tässä kuvassa on jotain ahdistavaa ja synkkää.

Veikeät menninkäiset fantasiamatkalla?

Miksiköhän velholla on hakaristi-sauva? Ja toisessa kädessään Maltan risti?

”Kun yksi zombie ei riitä”

”Quicksilva esittää: maailman brittiläisin Indiana Jones”.

Pelilaatikon pohjalle jäi vielä useita kymmeniä kasetteja odottamaan parempaa kuvaustaan, mikäli jatko-osa tälle pläjäykselle kiinnostaisi. Ja kommentteihinhan voi sitten heitellä niitä muita legendaarisen kamalia pelikansia. Mega-Man ja monet muut odottavat postaajaansa!