Naughty Dog sensuroi The Last of Usia Euroopassa

05.08.2013 16:45 | Teemu Viemerö

Pelaajat ovat huomanneet eroavaisuuksia Sonyn julkaiseman The Last of Us -seikkailun moninpelissä Pohjois-Amerikan ja Euroopan versioiden välillä, mikä on herättänyt kummastusta. Pohjoisamerikkalainen versio sisältää muun muassa enemmän väkivaltaa kuin Eurooppa-versio. Naughty Dog –studion puhemies on nyt varmistanut epäilyjen olevan totta ja myöntää yrityksen sensuroineen pelin PAL-versiota, jotta  Euroopan eri alueiden sisällölliset vaatimukset täyttyisivät.

”Ikärajat riippuvat paikallisista toimijoista, joten peliä täytyy muuttaa, jotta se täyttää eri tahojen vaatimukset”, EvangM -nimimerkillä liikkuva kehittäjä kertoo yhtiön omalla foorumilla.

”Rehellisesti, en ole varma minkä version Australia saa. Jos tuotte maahan pohjois/eteläamerikkalaisen version, niin se ei ole sensuroitu. Sitä vastoin britti- ja EU-versiot ovat”, hän jatkaa.

PlayStation- ja Naughty Dog -foorumeiden käyttäjät ovat osoittaneet huolensa PAL-version muutoksista. Näitä ovat muutetut teloitusanimaatiot, vähennetty veren määrä sekä silpoutumattomat raajat.

Sensurointi ei ole tiedettävästi kohdistunut yksinpeliin. Movie-censorship.com -sivusto ei ole myöskään löytänyt kansainvälisiä eroavaisuuksia yksinpelien väliltä.

Lähde: Naughty Dog confirms The Last of Us was censored for PAL territories

Lähde: The Last of Us Censorship Compared!

Lisätietoja: yksinpelin testaus

Lisää aiheesta

The Last of Us (PS3)

The Last of Us –ennakko (PS3)

The Last of Us: DLC:tä tulossa, puhetta vaihtoehtoisista lopuista

Yhtäläisyydet selittyivät: Enslaved-suunnittelija työstää The Last of Usia