UUSIMMAT

NCsoft julisti sodan piraattiservereille

10.04.2008 17:27 | Jukka O. Kauppinen

Verkkopelien valmistaja NCsoft julisti sodan piraattiservereitä ja niiden ylläpitäjiä vastaan. Internet-pelijätti on saanut tarpeekseen laittomista pelipalvelimista, joilla voi pelata yhtiön nettipelejä ilmaiseksi.

Piraattiservereitä löytyy erityisen paljon itä-Euroopasta, Kreikasta ja Venäjältä.

Piraattiserverit ovat usein itse tehtyjä palvelinohjelmistoja, joilla voi pelata verkkopelejä ilmaiseksi. Pelien alkuperäisellä tekijällä ei ole niiden kanssa mitään tekemistä – eikä näin ollen kaupallistakaan hyötyä, vaikka pelaamiseen käytetään heidän tekemiään pääteohjelmia ja grafiikkaa.

Tämä siis jurppii NCsoftia niin pahoin, että yhtiö on laittanut ison vaihteen päälle piraattiservereiden ylläpitäjiä vastaan. Yhtiön haasteiden myötä pelien piraattiversioita käyttäjilleen tarjonneita pelikahviloita on suljettu, kuten myös palvelimia niin Euroopassa, Aasiassa kuin Yhdysvalloissa. Tähänastisista ratsioista merkittävin oli jopa 50 000 pelaajan L2Extreme.com-nimisen piraattiserverin sulkeminen.

”Laittomilla pelipalvelimilla on valtava negatiivinen vaikutus NCsoftiin ja asiakkaillemme. Esimerkiksi e-GLOBAL-nettikahvilat ja heidän ylläpitämänsä piraattiserverit ovat aiheuttaneet meille arviolta yli kuuden miljoonan euron vahingot”, tilittää yhtiön Max Brown.

”Aiomme kitkeä pois NCsoftin tekijäoikeuksia ja omaisuutta väärinkäyttävät tahot. Olemme valmiit käyttämään raskaimpia mahdollisia keinoja siinä onnistuaksemme.”

http://eu.plaync.com/eu/

Lue lisää eDomesta

City of Villains (pc)

Dungeon Runners (PC)

Guild Wars Nightfall (PC)

Guild Wars rikkoi viiden miljoonan haamurajan

Lineage 2: The Chaotic Chronicle (pc)

Lord British osaa bilettää

Pelintekijä: hitot piraateista

Piraattipelikohu Pekingin olympialaisista

Square Enix jäynäytti Final Fantasy- piraatteja

THQ: piraatit ajoivat Iron Loren (Titan Quest) konkurssiin, kiitti vain

Verkkoseikkailujen mokaisessa maailmassa osa 1: laatumorpit

Keskustelu

Mainittakoon myös yleisin syy miksi nämä sodat eivät yleensä ole toimineet.

MMORPG palvelin lisenssi on oikeudessa yhtä hyödyllinen, kuin windows lisenssi. NCSoftilla on tosin etu tässä kohtaa, kun korean toimisto taitaa omistaa softan.

Historia kertoo että nuo piraattiserverit menevät vaan piiloon. Ei ole ensimmäinen julistettu sota piraattiservereitä vastaan.

Kyllä aika moni on kerenny koukkuun jäädä, varmasti nousee pelaajaluvut

Mietin tässä että kuinkakohan moni piraijammorppaaja alkaa maksamaan nettipelistään vain, koska se ilmainen vaihtoehto kaatui. Taitaa pojat hakea netistä vaan jonkun uuden lelun.

Kehitettäköön 2Tb tallennusmediat ilman polttavia asemia niin johan piratismi vähenee ainakin muutamaksi vuodeksi. Ja netin käyttö maksulliseksi liikenteen mukaan. Alkaa meinaan pikkuhiljaa ärsyttää jatkuva ininä piraateista grrr!

Muropaketin uusimmat