Need for Speed -kehittäjä irtisanoo – uusi NFS jäissä

03.02.2014 12:00 | Juho Anttila

Legendaarisen Need for Speed -sarjan nimissä on julkaistu vuosien varrella monenmoisia pelejä. Osa on ollut silkkaa arcadea, kun taas jotkut ovat tavoitelleet vakavampaa otetta ajamiseen. Sarjan viimeisin osa, Need for Speed: Rivals edusti sitä kevyempää näkemystä. Nyt näyttää siltä, että sarjan tulevaisuus voi jopa olla vaakalaudalla.

Uusimpien huhujen mukaan Need for Speed: Rivalsista tuttu Ghosts -studio irtisanoo kehittäjiään. Samalla uusi vielä nimeämätön Need for Speed -kaahailu on pistetty jäihin. Huonoja uutisia kaikille vähän kevyempien autopelien ystäville, sillä vaikka Rivals ei ehkä ollutkaan maailman paras autopeli ikinä, oli pelissä silti rutkasti potentiaalia.

Jos Polygonin tiedot pitävät kutinsa, kaikki Ghostsin Iso-Britannian toimiston määräaikaiset työntekijät on irtisanottu. Vakituisille työntekijöille on puolestaan tarjottu valinnanvaraa: joko kehittäjät siirtyvät auttamaan poliisiteemaisen uuden Battlefield-pelin kehityksessä, tai kilometritehdas kutsuu myös heitä.

EA on kommentoinut huhuja toteamalla, että firma käy parhaillaan neuvotteluja joistakin Ghost Gamesin Iso-Britannian studion työpaikoista. EA tuntuu muutenkin leikanneen panostustaan autopeleihin viime vuosina. Ensin firma pisti Burnout-sarjasta tutun Criterionin käytännössä lihoiksi ja nyt näyttää siltä, että myös Ghostsin kehittäjämuskelia karsitaan tuntuvasti.

Lähde: Polygon

Lisää aiheesta

Viritetyt vehkeet ja EMP-ase – arvostelussa vetreä kaahailu Need for Speed Rivals

Mulkaisu: Need For Speed Rivals

Burnout-kehittäjä Criterion enää varjo entisestään