UUSIMMAT

Nintendo-säveltäjä muistaa kuollutta Hiroshi Yamauchia musiikilla

23.09.2013 17:00 | Muropaketin toimitus

Kuten varmasti muistamme, Nintendon aikanaan huipulle nostanut Hiroshi Yamauchi kuoli viime viikolla 85 vuoden ikäisenä. Nintendo-säveltäjä on muistanut miestä kunnianosoituksellaan.

Vuonna 1949 Nintendo oli pieni firma, joka tehtaili pelikortteja. Siihen se olisi ehkä jäänytkin ilman nuorta Hiroshi Yamauchia, joka astui yliopiston penkiltä yhtiön johtoon hänen isoisänsä sairastuttua. Yamauchin visio ja rohkeus avasivat Nintendolle uusia ovia ja nostivat firman elektroniikkajätiksi. Yamauchia on myös kiittäminen siitä, että nuori Shigeru Miyamoto sai tilaisuuden toteuttaa unelmansa ja kehittää pelejä. Yamauchi kuoli viime viikolla 85 vuoden iässä ja kuten arvata saattaa, miestä on muistettu Japanissa lukuisilla kunnianosoituksilla.

Kortensa kekoon kantoi myös Hirokazu Tanaka, joka on vuosien varrella säveltänyt musiikkia muun muassa Dr. Marioon, Super Mario Landiin ja Earthboundiin. Mies tehtaili Yamauchin muiston kunniaksi kaksi hieman erikoisempaa remixiä tunnetuista Nintendo-biiseistä. Remix-käsittelyn saivat Super Mario Land ja Metroid. Biisit voit kuunnella oheisista linkeistä.

Lisätietoja: Super Mario Land
Lisätietoja: Metroid

Lisää aiheesta

Nintendon huipulle nostanut Hiroshi Yamauchi on kuollut

Muropaketin uusimmat