Uusimmat

Nintendo sulkee pelikauppansa Venäjällä – Selitys on sopivasti epämääräinen

01.06.2023 14:35 Muropaketin toimitus

Nintendo lopettelee toimintaansa Venäjällä, mutta syyksi ei kuitenkaan sanota Ukrainan sotaa.

Kun Venäjä viime vuonna hyökkäsi Ukrainaan, monet peliyhtiöt lopettivat toimintansa Venäjällä. Nintendokin lopetti pian fyysisten pelien maahantuonnin, mutta tämän kerrottiin johtuvan logistiikasta. Nyt japanilaisyhtiön tuoreimmat kommentit jatkavat samoilla linjoilla.

Video Games Chronicle nimittäin uutisoi, että Nintendo on eilen sulkenut eShopinsa Venäjällä. Itänaapurista käsin ei siis enää pysty tekemään ostoksia tai käyttämään latauskoodeja Nintendon digitaalisessa pelikaupassa. Syyksi ei silti vieläkään kerrota Venäjän sotatoimia, vaan Nintendolla on sopivan epämääräiset selitykset toiminnalleen.

”Ekonomisten näkymien vuoksi Nintendo of Europe on päättänyt ajaa alas venäläisen tytäryhtiönsä toiminnan”, kerrotaan yhtiön julkaisijoille lähettämässä sähköpostissa, jonka Game Developer sai käsiinsä.

Jatkossa venäläiset pelaajat pystyvät lataamaan eShopista vain aiemmin lunastamaansa sisältöä. Uuden päätöksen kerrotaan pysyvän voimassa ”toistaiseksi”, eli mistään väliaikaisesta sulusta ei ole kysymys.

Huhtikuussa kerrottiin, että Nintendon aiempi maahantuontimuutos ei lopettanut fyysisten pelien myyntiä Venäjälle. Digitaalisen pelikaupan sulkeminen vaikuttaa kuitenkin varmasti laajemmin pelien saatavuuteen, etenkin kun monet pelit eivät ole lainkaan myynnissä fyysisinä versioina.

LUE MYÖS: Venäjällä jäädään ilman hittipelin odotettua laajennusta – yhä useammat pelit boikotoivat valtiota