Nintendo vannoo oppineensa Wii U:n virheistä. Uskoisinko?

29.08.2016 15:00 | Miikka Lehtonen

Nintendo valmistautuu parhaillaan julkaisemaan tulevaa NX-konsoliaan, josta ei tiedetä vielä käytännössä mitään. Huhumylly pyörii ylikierroksilla, mutta konsolista ei ole nähty vielä edes ainuttakaan kuvaa. Tästä huolimatta Nintendo vannoo oppineensa Wii U:n virheistä.

Wii U oli ihan hyvä konsoli ja jos asiaa tarkastellaan prosentuaalisesti, sille julkaistiin todennäköisesti kaikkien aikojen paras pelivalikoima. Toki tämä olisi vähän huijausta, sillä korkea hittiosuus selittyy sillä, että niiden Nintendon tosi hyvien pelien lisäksi Wii U:lla ei sitten kamalasti muita pelejä nähtykään. Eikä ihme, sillä Wii U kuoli käytännössä heti syntymänsä jälkeen.

Koko homma meni mönkään konsolin julkistuksesta lähtien ja moni ihminen kuvitteli vielä pitkään, että Wii U oli vain uudenlainen ohjain Wii-konsolille. Nintendo siis rähmäsi totaalisesti oman viestintänsä, joskin voitaisiin väittää että verrattain heikkotehoinen konsoli oudolla jippo-ohjaimella oli jo suunnitteluosaston töppi, jota sitten vain pahennettiin myöhemmin.

Kun Nintendo-pomo Reggie Fils-Aime vannoo Nintendon oppineen läksynsä, haluaisin kovasti uskoa häntä. Reggie on sympaattinen kaveri ja puhuu taas juuri oikeita asioita: Nintendon täytyy selittää paremmin ihmisille, mikä NX on ja mikä siitä tekee uniikin. Nintendon täytyy suunnitella paremmin pelinsä, jotta ne hyödyntävät NX:n vahvuuksia merkityksellisillä ja kuluttajia kiinnostavalla tavalla. Nintendon täytyy julkaista jatkuvasti hyviä pelejä, jotka innostavat ihmisiä ostamaan NX:ää ja näin tekevät sen houkuttelevaksi alustaksi muidenkin julkaisijoiden perspektiivistä.

Reggie on 100% oikeassa kommenttiensa kanssa, mutta sitten muistan taas, että huhujen mukaan Nintendo on julkaisemassa jonkinlaista käsikonsolin ja ”oikean” pelikonsolin risteytystä, jossa voi olla irroitettavat ja vaihdettavat ohjaimet ja josta ei vielä, muutamaa kuukautta ennen julkaisua, tiedetä mitään. Toistaiseksi siis ei varsinaisesti tunnu siltä, että Wii U:n virheistä olisi otettu mitään käytännön läksyjä, sellaisia, jotka muuttavat oikeasti myös toimia, eivätkä vain puheita. Mutta toisaalta… jos kuvittelen päässäni konsolin, jolla olisi voinut vaikka pelata Wii U:n ja 3DS:n parhaita pelejä — 3DS:ää paremmilla tuotantarvoilla, toki — kotona tai tien päällä, se kuulostaa erinomaiselta. Toivottavasti Nintendo siis paitsi tietää mitä tekee, myös onnistuu vakuuttamaan pelaavan yleisön siitä.

Lähde: aList