Uusimmat

Nintendon käsikonsolista tuli pedofiilien työkalu

07.11.2013 18:00 Miikka Lehtonen

Kuten viime viikolla uutisoimme, Nintendo on väliaikaisesti sulkenut kuvien vaihtelun mahdollistavan Swapnote-palvelunsa. Toisin kuin silloin moni taho kuvitteli, taustalla eivät suinkaan olleet keskenään säheltäneet lapset, vaan vielä pahempaa: pedofiilit.

Kuten niin usein muulloinkin, pedofiilit pilasivat taas yhden hyvän asian. Japanista tulleiden tietojen mukaan Nintendon Swapnote-sulkemisen taustalla eivät suinkaan olleet keskenään kikkailleet ja tissikuvia vaihdelleet lapset, vaan pedofiilit, jotka olivat vaanineet lapsia Swapnote-palvelun kautta. Pidätettynä on nyt 49- ja 36-vuotiaat miehet ja lisäksi kolmas 44-vuotias miekkonen on saanut syytteitä.

Kolmikko oli onnistunut huijaamaan itselleen alastonkuvia selvästi alaikäisiltä lapsilta ja lisäksi tiettävästi vielä saaneet houkuteltua osan näistä kanssaan hotellihuoneeseen.

Erityisen ikävän asiasta tekee se, että lasten vanhemmat eivät kerrankin olleet mitään väliinpitämättömiä toheltajia, vaan olivat tehneet kaiken tehtävissä olevan 3DS-konsolin rajoitusten puitteissa. Internet-toiminnot oli asetettu lapsilukkojen taakse ja konsoleihin oli säädetty muitakin käyttörajoituksia. Lapset olivat vain itse onnistuneet poistamaan lukot ja loppu on valitettavaa historiaa. Lienee myös todettava, että tapahtunut ei ole sinänsä mitenkään Nintendon vika. Alkaa vain olla väistämätöntä, että kun Internetissä jotain palveluita julkaistaan, joku paskapää väärinkäyttää niitä välittömästi.

Nokkelien lopetusten sijaan totean, että voi helvetti sentään nyt taas. Vanhemmat: puhukaa lastenne kanssa ja yrittäkää saada nämä ymmärtämään, mitä Internetissä kannattaa tai ei kannata tehdä, koska pelkät rajoitukset eivät selvästikään toimi. Pedofiilit kuuluvat telkien taakse, mutta omalla käytökselläänkin voi näissä tapauksissa ehkäistä uhriksi joutumista.

Lähde: GoNintendo

Lisää aiheesta

Alaikäiset vaihtelivat konsolilla pornoa –koko palvelu suljettiin

Muropaketin uusimmat