Uusimmat

Oculus jatkaa tukijoidensa tylyttämistä

03.05.2016 11:25 Miikka Lehtonen

Virtuaalitodellisuuden vuosi ei ole alkanut aivan mallikkaasti, sillä vaikka sekä Oculus Rift että HTC Vive ovat jo markkinoilla, molempien julkaisut ovat menneet enemmän tai vähemmän reisille. Taas roiskuu, nyt Riftin toimesta.

VR-lasien julkaisusta on todellakin tullut aika ristiriitainen tapahtuma. Lasit itsessään vaikuttavat laadukkailta ja se porukka, joka on lasit onnistunut saamaan, tuntuu ihan tyytyväiseltä. Ongelmiakin riittää. HTC Vive oli esimerkiksi kädettänyt eurooppalaisten asiakkaidensa ennakkotilausten laskuttamisen totaalisesti, minkä johdosta kaikkien ei-amerikkalaisten tilaukset menivät limboon. Nyt vuorossa on Oculus Rift.

Rift, se alkuperäinen VR-vallankumouksen aloittaja, osoittautui yllättävän kovasta hinnastaan huolimatta todella suosituksi tapaukseksi, sillä laseja myytiin ennakkoon nopeasti ja suurella volyymillä. Niin suurella, että Oculus oli liemessä kaikkien tilausten täyttämisen kanssa. Firman toimitusjohtaja Palmer Luckey selitteli kansan edessä milloin mitäkin ja tuntui, että kaikki langat eivät olleet aivan firman johdon käsissä.

Sama sotku jatkuu, sillä Oculus on ilmoittanut, että Rift-laseja voi lauantaista lähtien testailla amerikkalaisissa tavarataloissa. Jos testi miellyttää, laseja voi myös ostella muun muassa Best Buy -myymälöistä. Kiva juttu muuten, mutta läheskään kaikki ennakkovaraajat eivät ole vielä saaneet lasejaan, koska niitä ei muka pystytä valmistamaan tarpeeksi nopeasti. Eikä kyseessä varsinaisesti ole vahinko, sillä Oculus tietää tämän. Firma tarjoaakin nyt ennakkovaraajilleen mahdollisuutta käydä ostamassa lasit kaupasta, perua ennakkovarauksensa ja saada silti ennakkovaraajien edut, kuten EVE: Valkyrie -pelin bonuskrääsät ja muut roippeet.

Suoraan sanoen voisi vähän hatuttaa jos olisin omia lasejani odotteleva Rift-ennakkovaraaja.

Lähde: Polygon