Oculus Rift ja juoksumatto luovat ylivertaisen TF2-kokemuksen

22.04.2013 10:00 | Juho Anttila

Virtuaalitodellisuus on täällä taas. Oculus Rift -virtuaalitodellisuuslasit ovat kehityksen kärjessä, mutta kaikille tämä ei riitä. Virtuix-niminen yritys nimittäin kehittää ratkaisua, joka tekee virtuaalitodellisuudesta vielä sananmukaisesti monta askelta pelkkiä laseja kattavamman kokemuksen.

Nimeä Omni totteleva projekti koostuu juoksumattomaisesta alustasta, Oculus Rift -laseista ja Kinect-sensorista. Pelaaja näkee pelimaailman lasien läpi samalla kuin mihin tahansa suuntaan toimiva juoksumatto luo illuusion aidosta liikkumisesta. Kinect mahdollistaa pelaajan liikkeiden seuraamisen ja toistamisen ruudulla.

Omni on toistaiseksi vasta prototyyppivaiheessa ja laitteelle tullaan hakemaan lisärahoitusta toukokuussa alkavan Kickstarter-kampanjan avulla. Lopullinen laite ei käytä enää Kinectiä, vaan siihen kehitetään oma räätälöity liikkeentunnistusratkaisu. Hintaa koko komeudelle arvioidaan kertyvän 400-600 dollaria, joten ihan halvasta laitteesta ei ole kyse. Vaan veikeältähän tuo näyttää, minkä alla oleva videokin todistaa.

Niin, ja videollahan pyörii tietenkin Team Fortress 2, josta julkaistiin jo Oculus Riftin kehittäjäversiolla toimiva käännös.

Lähde: Joystiq

Lisää aiheesta

Pelikehittäjät saivat jo Oculus Rift -virtuaalitodellisuuslasinsa

Sukella Team Fortress 2:een virtuaalitodellisuuden keinoin

Kerran näinkin: Kickstarter-järjestäjä ei halua, että lahjoitat hänelle rahaa