Oculus Rift –virtuaalilasit: ”voivat muuttaa videopelit”

24.04.2013 12:00 | Jukka O. Kauppinen

Onko virtuaalitodellisuuden taas täällä? Ehkä! 90-luvun virtuaalitodellisuuslasit olivat hetken hypeilmiö, joka katosi yhtä nopeasti kuin mitä se tulikin. Oculus Rift –virtuaalitodellisuuslaseista kuitenkin toivotaan enemmän.  Kickstarter-rahoituksen kautta kehitettävät lasit ovat mahdollisesti ensimmäiset, jotka tarjoavat toimivaa kypäröintiä kuluttajalle kohtuurahalla, riittävällä tekniikalla ja softatuella.

Ensimmäisten kehittäjäversioiden toimitukset alkoivat jo pari viikkoa sitten ja kommentit ovat olleet verrattain suotuisia. Niin myös Penny Arcade Reportin suunnalla, missä Ben Kuchera on viettänyt useamman päivän perehtyen virtuaalitodellisuuslasien tekniikkaan, käyttöön ja alustaviin ohjelmistodemoihin.

”Tämä teknologia on minulle paljon jännittävämpää kuin yksikään tulevista pelikonsoleista. Tässä on potentiaalia muuttaa koko videopelien maailmaa, sitä miten me pelaamme.”

Erinomainen ja monipuolinen artikkeli käsittelee virtuaalitodellisuuslasien alustavaa tilannetta ja kertoo muun muassa useiden eri testihenkilöiden kokemuksista ja reaktioista. Kannattaa lukea!

Lue juttu: The Oculus Rift dev kit is here!

 
Lisää aiheesta

Oculus Rift ja juoksumatto luovat ylivertaisen TF2-kokemuksen

Pelikehittäjät saivat jo Oculus Rift -virtuaalitodellisuuslasinsa

Sukella Team Fortress 2:een virtuaalitodellisuuden keinoin

Oculus Rift -virtuaalilasiprojekti myöhästyy suuren suosion vuoksi

Kerran näinkin: Kickstarter-järjestäjä ei halua, että lahjoitat hänelle rahaa