Uusimmat

Odotetun kauhupelin peruutumisen syistä kerrottiin… Ei mitään…

20.06.2016 18:00 Jukka O. Kauppinen

Viime vuoden puolella innostuimme kovasti Silent Hill/Hills-tyyppisen kauhupeli Allison Roadin julkistuksesta. Aiemmin kesäkuussa kuitenkin jouduimme suruksemme kertomaan, että huonosti kävi, ei tule peliä.

Allison Road oli odotettu ja lupaava projekti. Sen oli määrä olla Kojiman ja Guillermo del Toron yhteistyössä kehittämän Silent Hills -pelin henkinen perillinen. Konami kun tappoi Silent Hillsin jo alkuunsa ajaessaan alas koko videopelidivisioonaansa. Niinpä kauhunnälkäisten pelaajien odotukset kohdistuivat indiepeliin. Kickstarterista oli tulossa kivasti rahaa, mutta sitten tuli yllättävä käänne: pelin kehitystiimi ilmoitti, että Kickstarter-keräys lopetettaisiin kesken, sillä pelille oli löytynyt oikea julkaisija.

Nyt ilmeisesti Team 17 on päättänyt pistää projektin jäihin, sillä pelin kehitystiimi tweettasi viikonloppuna vähäsanaisen ja ikävän paljastuksen: “Valitettavasti Allison Road jouduttiin peruuttamaan. Lausunto tulee lähipäivinä. Kiitos kaikille tuesta ja harmi, että tässä kävi näin”. Harmi todellakin.

Paljon puhuttu ja odotettu kauhupeli Allison Road on historiaa

Team 17 ja Lilith-studion Chris Kehler ovat nyt julkaisseet lausuntonsa pelin peruuntumisesta, mutta emmepä tiedä vieläkään mistä on oikein kyse.

”Joskus asiat vain eivät mene miten luultiin. Pelinkehittäminen ja -julkaisuala ovat monimutkaisia asioita.”

Team 17 toivottaa myös kaikkea parasta Chrisille ja ynnää, että he ovat edelleen Chrisin ja Allisonin kovia faneja.

Mutta miksi pelinkehitys keskeytettiin? Siitä ei ole tietoa.

Kiintoisasti pelinkehitykseen kerättiin aikoinaan rahaa Kickstarter-palvelun kautta, mutta keräys keskeytettiin kun Team 17 teki kehittäjän kanssa julkaisusopimuksen.

Teoreettisesti kyse voisi olla siitäkin, että ensimmäistä peliään työstävän pienen indiekehittäjän rahkeet eivät yksinkertaisesti riittäneet. Ehkä tekniikka tökki, ehkä miehistönvaihdokset rampauttivat tiimin, ehkä aikataulut pettivät. Ken tietää.

Sekä pelin että kehittäjän verkkosivut ovat jo nurin, joten ilmeisesti myös Lilith-studio on jo lopettanut toimintansa.

Vähemmän yllättäen hyvin niukkasanainen sori siitä -selitys jätti peliä seuranneen pienen faniyhteisön raivoihinsa. Moni tivaa pelinkehityksen jatkamista uuden Kickstarter-keräyksen kautta, edellyttäen että Lilithin julkaisusopimus ei jättänyt pelin oikeuksia Team 17:sta käsiin. Mutta jos kulissien takana on edellä mainittuja vakavampia teknisiä tai ihmisellisiä ongelmia, niin moisesta tuskin on toivoa.

Lisätietoja: Allison Road Game (Facebook)

Lisää aiheesta

Paljon puhuttu ja odotettu kauhupeli Allison Road on historiaa

Kauhupeli Allison Road keskeytti Kickstarter-keräyksensä, sillä pelille löytyi julkaisija