UUSIMMAT

Osallistu pelikilpailuun: ideoi suomalaisten terveyden pelastava peli

25.04.2013 17:30 | Jukka O. Kauppinen

Suomen itsenäisyyden juhlarahasto järjestää Gesundheit 2013 –kilpailun, jossa etsitään hieman erilaista peli-ideaa. Tavoitteena on näet tehdä peli, jolla pelastetaan suomalaisen katajaisen kansan terveys.

Millainen peli saisi suomalaiset innostumaan liikunnasta, hyvästä ruokavaliosta tai terveistä elämäntavoista? Voisiko sähköisen pelin tai helppokäyttöisen sovelluksen avulla ehkäistä joitakin sairauksia ja edistää terveyttä?

Jos uskot että voi, osallistu Sitran järjestämään Gesundheit 2013 -terveyspelikilpailuun. Kilpailun tavoitteena on synnyttää hauskoja ja koukuttavia suomalaisia terveysaiheisia pelejä ja sovelluksia.  Pelin tai peli-idean pitää liittyä terveyskasvatukseen, terveyden edistämiseen tai hyvinvointiin. Peli saa olla selain- tai mobiilipohjainen. Pelin on pohjauduttava lääketieteelliseen tietoon.

Kilpailun kahdessa eri sarjassa haetaan joko ideaa tai valmista peliä/sovellutusta.

  • Ideasarja. Sarjassa valitaan paras terveyteen liittyvä peli-idea. Teknisen toteutuksen laatua ei huomioida eikä toteutusta edellytetä. Sarjan pääpalkinto on 15 000 euroa, toinen palkinto 5 000 euroa ja kolmas palkinto 2 000 euroa. Lisäksi voittajan edustaja voi osallistua terveysalan konferenssiin Health 2.0 Piilaaksoon Sitran kustannuksella.
  • Pelisarja. Sarjassa valitaan paras terveyteen liittyvä mobiili- tai selainpohjainen peli tai sovellus. Sarjan pääpalkinto on 25 000 euroa, toinen palkinto 3 000 euroa ja kolmas palkinto 1 000 euroa. Lisäksi voittajan edustaja voi osallistua terveysalan konferenssiin Health 2.0 Piilaaksoon Sitran kustannuksella.

Kilpailuaikaa on 15. elokuuta 2013 saakka.

Lisätietoja: http://www.sitra.fi/gesundheit-2013-0