Ovatko seikkailukirjat tekemässä uutta tulemista?

01.12.2011 22:15 | Jukka O. Kauppinen

DestinyQuest

Mainitsin 80-luvullla hetken aikaa kovin suositut Valitse oma seikkailusi -kirjat viime viikolla jossain uutisessa. Ja kas kummaa, heti perään törmäsinkin näiden tee-omat-seikkailusi -henkisten teosten nykyaikaisiin versioihin. Vaikka genre on ollut jotakuinkin kuollut yli kaksi vuosikymmentä, niin näemmä se on silti tekemässä paluutaan sekä paperisena että digitaalisena.

Perinteisinä paperisina seikkailukirjoina julkaistaan nykyään ilmeisesti ainakin Lone Wolf-, Fabled Lands- ja DestinyQuest-seikkailukirjoja, viimeksimainittua kaiken lisäksi ison brittiläisen kustantamon kautta.

Sekä Android Marketilta että App Storesta löytää helposti kiintoisia seikkailukirjoja hakusanalla ”gamebook”, mutta esimerkiksi Lone Wolf-, Fabled Lands- ja Fighting Fantasy -sarjoista on tehty myös omia sovellutuksiaan.

Ja ne perinteiset? Oma silmäni liimantui Play This Thing -sivuston arvosteluun DestinyQuest: The Legion of Shadow -pelikirjasta, jonka kautta löysin myös paljon muuta informaatiota seikkailukirjojen nykytilasta.

Kannattaa tutustua!

Valitse oma seikkailusi -teosten rinnalla Suomessa julkaistiin myös Steve Jacksonin ja Ian Livingstonen kehittämiä Fighting Fantasy -kirjoja, jotka suomennettiin nerokkaasti Taistelupeli-nimisiksi. Niitä ehti ilmestyä viisi kappaletta:

  • Velhovuoren Aarre (The Warlock of Firetop Mountain)
  • Mustan Tornin Valtias (The Citadel of Chaos)
  • Kauhujen Metsä (The Forest of Doom)
  • Avaruuden Vangit (Starship Traveller)
  • Varkaiden Kaupunki (City of Thieves)

Meikä ehti jo uutisen kirjoituksen lomassa lataamaan Android Marketilta NF: Envoy -seikkailun, jonka ehdin pelata pariinkin kertaan läpi ennen  kuin uutinen ehti seuraavana päivänä taittovaiheeseen. Tekstipohjaiset, valintojen kautta etenevät seikkailut tuntuisivat sopivan oikein hyvin tablet-laitteille, ainakin jos pelaaja vain tykkää proosasta. Jatkan tutustumista.

Lisätietoja:

Lue myös

Erittäin hyvä vaan ei täydellinen: Legend of Zelda: Skyward Sword

Kinect Sports 2 -haastattelu – liikettä niveliin

Trine 2 –ennakko (Linux, Mac, PC, PS3, Xbox 360)

Trolli-Finlandia palkitsee vuoden parhaan trollin

Keskustelu

Ei juma näitä tuli tahkottua lapsena todella ahkerasti, etenkin avaruuden vangit on jäänyt hyvin mieleen.

Muistan hyvin Kauhujen metsän, se oli aika kärsiny versio kun oli kiertäny kaverilta toiselle pitkään :D. Muistin lähinnä ton kannen perusteella :)

En sitä sillo pikkunappulana kovin rehdisti kyllä pelannu :D

Muistin itsekin tässä äsken ircissä jutellessa Jacksonin Taistelupeli-sarjan, olin sekoittanut sen Valitse oma seikkailusi -kirjoihin. Lisäsin niistäkin infoa ja linkin.

tv,
jok

@1 olisit nyt edes linkannut, ei ehdi skyriminpeluulta googlettaa

Heh. Piti oikein alkaa googlettelemaan, ja hetken tonkimisen jälkeen selvisi että itse lueskelin aikanaan Taistelupelit -sarjaa. Hauskana heittona Skyrimmistä taitaa löytyä ainakin yksi tämänkaltainen kirja.

Muropaketin uusimmat