Uusimmat

Overwatch tihkuu loistavia ideoita – viiden tähden peukutusta

24.06.2016 10:00 Jukka O. Kauppinen

Overwatch on tullut ja vallannut vallan väkevästi nettiräiskintäfanien sydämet. No, ei ihan kaikkien. Mutta niin monen, että peli on tällä hetkellä ehdoton ykköskunkki genressään. Tai ainakin kakkonen siellä Counter-Striken perässä.

Eikä se ole mikään ihme, kun lukaisee Miikka Lehtosen arvostelua:

Eräs Overwatchin parhaista piirteistä on se, että se kehuu hyviä suorittajia, mutta ei paljasta heikommin pelanneita. Matsin aikana ei pääse käsiksi mihinkään kaikkien pelaajien yhteiseen pistelistaan, vaan jokainen näkee ainoastaan omat tilastonsa. Overwatch kertoo, onko jossain kategoriassa – vaikka tavoitealueella seisomisessa – kolmen parhaan joukossa, mutta muuta informaatiota tiimin tasosta ei saa. Tapotkin ovat tavallaan yhteisiä. Kun vastustaja kaatuu, kaikki vähänkään hommassa mukana olleet saavat yhteisen eliminaatiokrediitin, joten tappajaa parantanut tai pari osumaa kohteeseen saanut avustajakin voi tuntea hyviä fiiliksiä.

Matsin jälkeen tiukin suoritus näytetään koko porukalle uusintana, mikä tarjoaa usein riemastuttavia hetkiä. Tämän jälkeen muutama hyvin pärjännyt nostetaan esiin massasta ja muut saavat jakaa näille virtuaalipeukkuja. Ilahduttavasti kategoriat ovat myös todella kekseliäitä ja on hauska vaikka nähdä, miten joku on onnistunut tietyn hahmon tönäisykyvyn kanssa pudottamaan viisi vihollista rotkoon.

Tämä kaikki on mielestäni erinomaisen hyvää pelisuunnittelua. Overwatchin taitokatto on valtavan korkea ja jo nyt peleissä on nähty paljon erinomaisen hyviä pelaajia, jotka ovat yksilösuorituksillaan vetäneet koko tiiminsä voittoon. On kehumisen arvoista, että nämä tyypit saavat kyllä kunniansa, mutta eivät muiden kustannuksella. Jos matsi nyt ei ole ollut aivan täyttä jyrän alle jäämistä, useimmat löytävät pelin jälkeen suorituksestaan todennäköisesti jotain, mistä tulee hyvä olo – ja peli avustaa siinä.

Lue koko arvostelu: Overwatch on nettiräiskintöjen World of Warcraft (PC, PS4, Xbox One)

Osallistu keskusteluun: Overwatch

 

Overwatch

Murottajien kommentteja ja pelikokemuksia:

 

Joka pelissä jaksetaan valittaa kuinka mmr-systeemi on paska. Se on käytännössä mahdoton saada siitä täydellistä koska sen pitäisi ennakoida pelaajien mielialat ja kuinka onnistuu minäkin päivänä. Aina tulee kaikille niitä huonoja pelejä ja sitten vielä vaikuttaa se hero. Toisella herolla pelaat paremmin kuin toisella.

Jos ei hyvää full pre-made porukkaa saa kasaan niin ihan varmasti tulee huonoja pelejä, joissa tiimin comppi on mitä sattuu. Ne pelaajat on saavuttanut sen mmr pelaamalla muutamia heroja ja todennäköisesti niillä on se pari hyvää heroa, joilla se pelaa sillä tasolla kun taas muilla heroilla se taso saattaa olla alempana. Siinä kun ei aina voi osua kohdalle sellaset pelaajat, että saisi aikaan sen täydellisen compin.

Tonzi

 

Hyvä peli, mutta communityn taso alkaa kyllä laahata jo nyt pohjalukemia.. enkä usko että ranked sitä saa kohennettua kun alkaa tryhardaus ja ”kaikki omat oli ihan paskoja. taas.” -kommentit viuhuu chatissa.

Shuvl

 

Tässä aika hyvä community omasta mielestäni. Onhan noita välillä muutamassa pelissä ollut jotka pikkuisen rageaa, mutta aika vähäistä on ollut. Blizzu bannaa aika nopeaan täysistä ylilyönneistä ja porukka tuntuu sen tietävän. Suurin osa ollut asiallista sakkia.

heksan

 

Eilen oli kyllä huvittavin Temple of Anubis koskaan. Pelattiin 6 jätkän premadea vastaan omalla kolmen porukalla + randomit, vihutiimi pelasi kaikki Zaryaa. Ne vyöry A-pointille ja siinä sitten mietittiin että miten vitussa me saadaan pidettyä B hallussa tuommosta laumaa vastaan. No otettiin kaverin kanssa Bastionit alle, kolmas kaveri Mercyllä ja pistettiin ristituli cäpin ympärille. Hyvin lakosi Zaryat ja kun pari kertaa pääsivät perille niin jommalla kummalla oli ultimate valmis = käppi tyhjäksi parissa sekunnissa.

shepherde

 

Ehkä eniten noissa casuaalipeleissä harmittaa hyökkäävänä osapuolena se että moni juoksee kohteisiin yksin, eikä ryhmänä, paitsi erän alussa tietenkin. Silloin kun on osaava tiimi puolustamassa niin sehän poimii kaikki yksitellen jonossa ryntäävät helposti hengiltä. Itse ainakin oppinut jo seuraamaan omaa tiimiä, että ketkä on hengissä ja ketkä ei. Jos olen ensimmäisenä menossa objektivelle jossa on 6 vihollista, niin mieluummin odottelen piilossa sen ajan että muukin tiimi ehtii mukaan ja yrittää sitten porukalla saada jotain tehtyä.

Puolustuksessa sitten taas tulee kyllä monesti uhrauduttua ja mentyä yksinkin pointille ihan sen takia että yrittää hankkia lisäaikaa omalle tiimille. En tiedä onko sekään aina viisasta jos ei ole viimeisestä pointista kyse.

mikkelson_

Jukka O. Kauppinen

Muropaketin uusimmat