Pahvisia virtuaalikeräilykortteja turhassa vuosipäivityksessä

26.07.2013 20:45 Jukka O. Kauppinen

Magic the Gathering oli huikea peli silloin joskus. Onhan se edelleen, mutta on niitä jo parempiakin, sillä vanhuksen pelimekaniikkaa ovat muut pelit vieneet muutaman askeleen eteenpäin. Miikka Lehtonen lätkii pahvisia bittikeräilykortteja pöytään:

Magic-videopelit ovat aina onnistuneet hyvin kuvaamaan sitä emopeliä. Mekaniikat toimivat pääasiassa kuten niiden pelin sääntöjen mukaan pitäisikin, eikä tältä osin suurempia ongelmia ole ollut. Magic 2014 vieläpä viilaa vähän käyttöliittymää entistä mukavammaksi. Mutta se itse korttien lätkimisen ympärillä ollut metapeli on puuttunut kokonaan videopeleistä, sillä niissä ei ole itse pakkoja rakenneltu.

Magicin kantava teema ja Wizards of the Coastin jokavuotinen talouden pelastaja kun on se vahva koukutus, joka korttipakettien availusta, harvinaisten korttien jahtaamisesta ja tappavien kombojen kehittelystä tulee. Magic 2014 lisää vihdoin oikean pakkojen rakentelun peliin sealed-pelimuodon avulla.

Sealed on lukemattomista turnauksista tuttu pelimuoto, jossa jokainen pelaaja saa nyrkillisen booster-paketteja, joita sitten revitään silmät kiiluen auki. Näin saatavasta reippaan 100 kortin valikoimasta yritetään sitten kasata tappavan tehokas ja virtaviivainen pakka, jolla vastapuolen karvanaamat lentävät silmät räpsyen velhojen helvettiin.

Lue koko arvostelu: Magic 2014: Duels of the Planeswalkers (PC, PS3, Xbox 360

Lisää aiheesta

Magic: The Gathering – Duels of the Planeswalkers 2012 (PC, PS3, Xbox 360) 

Steamin keräilykortit ovat nyt koko kansan hupia

Xbox Live Arcade -pelit testissä (osa 10)

Yu-Gi-Oh! 5D’s World Championship 2011: Over the Nexus (DS)