”Paras Star Wars -peli koskaan”, se väittää – vaan onko hypessä perää?

31.03.2016 20:00 | Jukka O. Kauppinen

Heikki Mustonen kävi niinkin jännässä paikassa kuin Disneylandissä, mutta mitä siellä tekemässä? No, Star Warsia pesemässä! Eikun…

Legopelit ovat todella onnistuneet olemaan kahdella tontilla yhtä aikaa. Selkeästi ne ovat löytäneet paikkansa lasten ja nuoremman yleisön peleinä, mutta myös vanhemmat pelaajat saavat niistä paljon irti. Tämä tekee niistä mitä parhaimpia koko perheen pelejä. Miten TT Games suunnittelee asiat, että peli puhuttelee yhtä aikaa kahta eri yleisöä?

”Ainakin tässä tapauksessa se on helppoa, koska lähdemateriaali on niin loistavaa. Aikuiset pitävät esimerkiksi siitä, että paikat on toteutettu oikein tai että musiikki on oikeaa ja oikeassa kohdassa. Äänet, paikat, hahmot. Sadat Star Wars -viittaukset vetoavat myös aikuisiin. Jjoo, tuon muistan ja tuo näyttää oikealle’. Lapset vuorostaan pitävät siitä, että pystyvät ratsastamaan eläimillä tai hyppäämään ajoneuvoon. Peleissämme on monta eri kerrosta, jotka tavoittavat erilaiset pelaajat.”

Huumoritta ei legopeli pärjää ja siitä nauttivat myös kaikki ikäryhmät. Välilä legojen hauska on hienovaraista kuin kuuluisa astianpesuaine, mutta toisinaan rymistellään raamit kaulassa parhaaseen slapstick-tyyliin.

Lue koko haastattelu: Tavoitteena paras Star Wars -peli koskaan – haastattelussa TT Gamesin Tim Wileman

Lego Star Wars The Force Awakens

Lisää aiheesta

Lego Star Wars The Force Awakens -ensikosketus – tähdet ovat taas oikeassa asennossa

Muropaketin uusimmat