Uusimmat

Pelaajat pettyivät uuteen Forzaan – Turn 10 lupaa korjata virheet

13.12.2013 18:31 Juho Anttila

Uusi Forza Motorsport 5 on eittämättä Microsoftin Xbox One -konsolin odotetuimpia yksinoikeuspelejä. Nyt kun peli on ollut ulkona maailmalla jo jonkin aikaa, eivät reaktiot ole olleet pelkästään positiivisia. Jotkut valittavat pelin sisällön määrästä verrattuna edeltäjiinsä, mutta erityisesti kokemukseen pultattu mikromaksumalli on herättänyt kritiikkiä.

Eurogamer haastatteli Turn 10 luovaa johtajaa, Dan Greenawaltia. Mies myöntää heti aluksi pettyneensä pelin saamaan vastaanottoon. Erityisesti tulkinnat mikromaksujen motiivista harmittavat Greenawaltia, vaikka hän myöntääkin, että kuluttaja on oikeassa ja Turn 10 on syyllistynyt virheeseen.

Greenawaltin mukaan mikromaksujärjestelmän ei ollut tarkoitus toimia maksumuurina. Sen sijaan ideana oli tarjota pelaajille mahdollisuus päästä nopeammin käsiksi kaikkeen sisältöön. Lisäksi järjestelmä perustui Forza 4:stä kerättyyn dataan ja arvioihin siitä, mitä pelaajat tahtovat. Edellisessä Forzassahan nähtiin myös mikromaksumahdollisuus, mutta ilmeisesti uutukaisessa rahareikiä tarjoillaan hieman liian aggressiivisella tavalla.

Pelaajille, joista moni kokee uudessa Forzassa etenemisen ilman oikeita investointeja liian hitaaksi, on luvassa selvä helpotus. Tuleva päivitys alentaa kalliiden autojen hintoja ja nostaa pelaajille maksettavien krediittien määrää merkittävästi. Näin komeimpien ja kalleimpien autojen hankkimiseen ei enää kulu niin paljon aikaa tai rahaa.

Hienoa, että Turn 10 kuuntelee kuluttajia ja yrittää palauttaa upean Forza-sarjan maineen. Dan Greenwaltin haastattelusta paistaa aito ylpeys pelisarjaa kohtaan sekä halu tuottaa upeimpia mahdollisia ajokokemuksia pelaajille. Tai ehkä mies on vain markkinointihenkinen ja hyvä suustaan. Lukekaa alkuperäinen haastattelu ja päättäkää itse, kummasta on kyse.

Lähde: Eurogamer

Lisää aiheesta

Forza 5:n sisältö puhuttaa – ohjaaja puolustaa peliään

Forza 5:n kausikortti maksaa pitkän pennin

Forza 5 saa tuhdisti ladattavaa lisäsisältöä